• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Doktor dövene 2 yıl hapis cezası geliyor

Doktor dövene 2 yıl hapis cezası geliyor
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet son günlerde arttı. Meclis harekete geçti. Görevi başındaki doktoru yaralayanlara 2 yıl hapis cezası öngören yasa yolda...

Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden 3'üncü yargı paketinde, son dönemde arka arkaya yaşanan doktor saldırılarını önlemek için iki önemli düzenleme yapılacak. AK Parti'nin yargı paketine eklenmesi için bugün komisyon gündemine getireceği önerilerle, doktorları kasten yaralayanlara iki yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Mevcut yasaya göre doktorları kasten yaralayanlara 1.5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyordu. Ayrıca kamu çalışanlarının, dolayısıyla doktorların da tehdit suçu kapsamına dahil edilmesiyle, doktorları tehdit edenlere hapis cezası verilmesinin yol açılacak.

"BÖYLE OLAYLARI HAKETMİYORUZ"

Şanlıurfa'da bıçaklı saldırıya uğrayan tüp bebek uzmanı Opr. Dr. Muhittin Telli'nin sağlık durumu iyiye gidiyor. Ameliyatın ardından servise alınan doktoru Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Doktor Muhittin Telli'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Dr. Telli'ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Güvenç, "Bu tür olayların olmasını gönül istemez. Tedavi ettiğin insanın saldırması kabul edilebilecek bir şey değil. Umarım bir daha böyle sıkıntılı durumlar olmaz" dedi. Bıçaklı saldırıya uğrayan Doktor Muhittin Telli ise "Çok üzgünüm böyle bir şey olduğu için. Savunmasız insanlarız biz, halkın içinde olan insanlarız. Vatandaş bizi hasım olarak görmemeli. Hastalarımızı seviyoruz, bizim amacımız onları iyileştirmek, onlara zarar vermek değil. Bizler böyle olayları hak etmiyoruz" diye konuştu. Hastanede görevli doktorlar hastane önünde durumu protesto etti. Şanlıurfa Tabipler Odası üyesi doktorlar da alkışlı protestoyla saldırıyı kınayarak basın açıklaması yaptı. Tüp bebek polikliniğinde tedavi gören eşinin düşük yaptığını öğrenince doktoru bıçaklayan Nasır Kaplan, emniyette verdiği ifadesinde maddi durumunun iyi olmamasına rağmen çocuk sahibi olmak için yaklaşık 10 bin lira masraf ettiğini ve eşinin geçen yıl da aynı hastanede düşük yaptığını öne sürdü. Eşi ikinci kez düşük yapınca doktora kızıp bıçakladığını iddia eden zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'O YUMRUK İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM'

Trabzon'da geçen hafta Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor Duygu Doğdu'ya, kızına rapor vermediği için yumruk atan Köksal Uzun, "Yaptığım çok yanlıştı. O yumruk için özür diliyorum" dedi. İddiaya göre hasta olmamasına rağmen ilköğretim öğrencisi kızına bir günlük rapor almak isteyen baba Köksal Uzun ile 7 aylık pratisyen hekim Duygu Doğdu (24) arasında tartışma çıktı. Köksal Uzun, olumsuz yanıt veren doktorun yüzüne yumruk attı. O sırada acil serviste bulunan hasta yakınlarının araya girmesiyle yatıştırılan Uzun gözaltına alındı, ifadesinin alınmasının ardından serbest kalan Köksal Uzun, "Çok pişmanım. Türkiye'de son zamanlarda doktorlara yönelik saldırıları, bunu yapan birisi olarak kesinlikle onaylamıyorum. Bütün mağdur olmuş, saldırıya uğramış ve bu uğurda hayatım kaybetmiş doktorların önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim