• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Doktorlar grevde hasta morgda

Doktorlar grevde hasta morgda
Gaziantep’te bir doktorun öldürülmesi üzerine sağlık çalışanları grev yaptı. Bu sırada bir hasta yoğun bakımda hayatını kaybetti. Doktorların iş bırakma eylemi hasta yakınları ve hasta hakları dernekleri ...

Gaziantep’te bir doktorun öldürülmesi üzerine sağlık çalışanları grev yaptı.

Bu sırada bir hasta yoğun bakımda hayatını kaybetti. Doktorların iş bırakma eylemi hasta yakınları ve hasta hakları dernekleri arasında tartışma çıkardı. İstanbul’da geçtiğimiz günlerde bir mahkumun doktoruna jiletle saldırması, Gaziantep’te de bir hasta yakınının doktoru öldürmesi gözleri tekrar hastanelere çevirdi. Sağlık çalışanları dün Gaziantep’teki bütün hastanelerde iş bıraktı. Eylem bugün de Türkiye genelinde uygulanacak.

ANLAYIŞLA KARŞILANSIN

Türk Tabipler Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, yaşanan olaylara tepki vermek için bugün bütün yurtta iş bırakma eylemi yapılacağını söyledi. Bilaloğlu, “TTB halkımızın anlayış göstermesini bekliyoruz” dedi. Hasta yakınları ise iş bırakma eylemine karşı çıktı. Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda dernek olarak sağlık çalışanları ile mutabık olduklarını kaydederek, “Ancak adli bir vakayı farklı alanlara çekmek yanlıştır. Hak arama mücadelesi yaparken birilerinin de sağlık hizmeti hakkını ellerinden almak kabul edilemez” dedi. Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Başkanı Leyla Ezgi de olayın planlanarak yapılmış çok farklı bir öldürme yöntemi olduğuna dikkat çekti.

“Hastaların ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına uyguladığı şiddet hasta hakkına zarar veriyor” diyen Ezgi hekimlerimizin iş bırakmasını doğru bulmadığını belirtti. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, “Ne yazık ki alınan güvenlik tedbirleri yeterli olmuyor ki bu tür olaylar yaşanıyor.

Can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet üretmek her sağlık çalışanının hakkıdır. Hastanelerde her gün doktorlar darp ediliyor. Hemşireler dayak yiyor. Sözlü şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Kısacası sağlık çalışanları can güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışma hayatlarını sürdürüyorlar. Hastanelerde yaşanan şiddet olaylarına yeter artık diyoruz” diye konuştu.

Eylem sırasında hasta ölünce doktorlara saldırdılar

Kilis Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ve sağlık çalışanları, Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesini protesto ederken, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 85 yaşındaki Durmuş İlikli’nin ölmesi üzerine yakını 7 kişi, servisteki doktorlara saldırdı. Yoğun bakım ünitesinin girişindeki kapıyı kıran öfkeli hasta yakınları, kısa süreli arbedenin ardından polisler tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlılar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HABER: Serdar ALAKUŞ/BUGÜN GAZETESİ
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3779 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim