• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Doktorlar 'TUS' oldu; Doktorlara gecikmeli pardon

Doktorlar 'TUS' oldu; Doktorlara gecikmeli pardon
ÖSYM tartışmalı 2010 Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarını değiştirdi. 15 gün içinde dilekçe vermesi istenen doktorlar ise neye uğradığını şaşırdı.

ÖSYM; TUS itirazlarında bir buçuk yıl sonra...
ÖSYM tartışmalı 2010 Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarını değiştirdi. 15 gün içinde dilekçe vermesi istenen doktorlar ise neye uğradığını şaşırdı.

Adli Tıp, 450 bin liralık 'geç teşhis' davasında hekimleri kusurlu buldu

YAPILACAĞI zaman ertelenen, yapıldığında 4 sorusu yanlış olduğu gerekçesiyle tartışmalı hale gelen 2010 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavı’na itirazlar mahkemece kabul edilince yine bir çıkmazın içine düşen ÖSYM, çareyi sınav sonuçlarını yeniden değiştirmekte buldu. TUS’a giren uzman hekimlerin kazandığı yerlerin çoğu değişti. 2010 Sonbahar TUS’a giren çok sayıda doktor, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi’ne girdiğinde şu anda bulunduğu kadrodan başka bir yere yerleştirildiğini öğrenirken bazıları “Sınava girdiğinizden ve tercih yaptığınızdan emin olun” uyarısıyla bile karşılaştı. ÖSYM bu durumu sınava giren doktorlara ’2010- TUS Sonbahar Dönemi Mahkeme Kararı ile Soru İptalleri Neticesinde Yeniden Yapılan Değerlendirme ve Yerleştirme Sonuçları açıklandı’ başlığıyla duyurdu. Merkez, soruların yanlış olduğunu da, şu yazı ile kabul etti:

“12 Aralık 2010 tarihinde Merkezimizce uygulanan sınavda soruların TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili Temel Tıp Bilimleri Testi- 1 ve Klinik Tıp Bilimleri Testi soru kitapçıklarındaki bazı soruların hatalı olduğu öne sürülerek bu soruların iptali talebiyle Ankara 15’nci İdare Mahkemesi’nde açılan davada anılan mahkemenin 21 Eylül 2011 tarihli kararı ile dava konusu işlemin ve uyuşmazlığa konu olan soruların iptaline karar verilmiştir.”

‘Hakkınız korunmuştur’

ÖSYM ayrıca adaylara yaptığı duyuruda Danıştay 8’inci Dairesi’nin temyiz istemini reddederek Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı onadığını bildirirken, idari yargı kararları doğrultusunda yeni bir değerlendirme ve yerleştirme yapıldığını açıkladı. ÖSYM yetkilileri tarafından “Daha önce yerleştirildiğiniz uzmanlık programı hakkınız korunmuştur” açıklaması yapılmasına rağmen şu anda yanlış yerlere yerleştirildiğini öğrenen doktorlar kaygılarını ortak platformlarında dile getirerek, “İşimi kaybeder miyim?” kaygısına kapıldı.

‘Bu hesaplama da yanlış’

ÖSYM’nin 2010 sonbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) soruların hatalı olduğunu açıklamasından sonra bu sınavın mağduru olan bir doktor da Diyarbakır’dan çıktı.

Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli 26 yaşındaki Dr. Mustafa Aydınol, her ne kadar sonuçlar düzeltilse de yine hatalar yapıldığını söyledi. Dr. Aydınol, ilk sınav sonuçlarında klinik bilimlerde 69 doğru soru karşılığında 59.852 puan aldığını, ancak düzeltildiği ileri sürülen sonuçlarda ise doğru sayısı 3 artarak 72’ye çıkarken, puanın ise 0.171 yükselerek, 60.023 olduğunu anlattı. Dr. Mustafa Aydınol, ÖSYM tarafından bu hesaplamanın da yanlış yapıldığını öne sürerek şunları söyledi:

“Benimle birlikte sınava giren bir çok doktor arkadaşın sınav sonuçlarında benimki gibi hatalar yapılmış. Örneğin, H. K. adlı bir doktor arkadaşımızın ilk sınavında klinik bilimlerde 67 doğruya karşılık, 56.999 puan aldı. İtiraz sonrası yapılan hesaplamalarda ise, 69 doğruya karşılık, 56.823 puan almış. Bir diğer doktor arkadaşımız T.K., 71 doğru soru karşılığında 59.069 puan alırken, düzeltilmiş şekilde gelen cevaplarda ise, 72 doğruya karşılık, 58.854 puan aldığı görülüyor. Dolayısıyla ÖSYM’nin yaptığı hesapların yanlış olduğu burada apaçık ortada. Bunun düzeltilerek mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” 

Doktor hastayı gözünden tanır

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4323 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim