• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Dondurma keyfi dişlerinizi çatlatmasın

Dondurma keyfi dişlerinizi çatlatmasın
Uzmanlar, dondurma ve soğuk içecekleri tüketirken dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.

Dondurma yaz aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alırken, uzmanlar bunları dikkatsiz tüketmenin diş sağlığından boğaz enfeksiyonlarına ve mide rahatsızlıklarına kadar kalıcı problemlere sebebiyet verebileceğine dikkat çekiyor. Özel Hayat Hastanesi Diş Hekimi (Dt.) Ömer Girgin, dondurma ve soğuk içeceklerin dişlerde sızı ve çatlamalara yol açabileceğini belirterek, "Soğuk içecek ve yiyecekten önce ağız ve diş sağlığına dikkat edilmeli. Haftada bir veya en fazla 2 kez dondurma yenilmeli. Bu dondurma miktarları da 2 küçük top veya 1 iri topu geçmemeli" dedi.

DONDURMADAN SONRA SICAK İÇEÇEKLERDEN KAÇININ

Dondurma yedikten sonra bir fincan ılık su içilmesinin boğaz hassasiyeti kadar diş sağlığı açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Dt. Ömer Girgin, şöyle devam etti: "Soğuk bir şey içtikten ya da dondurma yedikten sonra çay, kahve gibi sıcak içeceklerden uzak durulması gerekiyor. Buna dikkat edilmemesi dişlerde çatlamaya sebep olabilir. Soğuk gazlı içeceklerin de aşırı tüketimi dişlerde çatlamaya sebep oluyor. Soğuk gazlı içecekleri pipetle dişlere değmeyecek şekilde içmek koruma sağlar. Dondurmayı da ısırarak değil, ağızda eriterek yemek gerekiyor. Bu hem vücut, hem de diş sağlığınız açısından büyük önem arz ediyor."

BAKIMI İHMAL ETMEYİN

Dt. Ömer Girgin, yaz aylarında diş bakımının aksatıldığına dikkat çekti. Soğuk, şekerli, asitli içeceklerin ve dondurmanın çok tüketilmesi halinde diş çürükleri ve diş hassasiyetlerinin kaçınılmaz hale gelebileceğini vurgulayan Girgin, "Günde düzenli olarak 2 kez dişleri fırçalamak, buzlu ve aşırı soğuk içeceklerden uzak durmak gibi basit ama önemli hususlara dikkat etmek zorundayız. Soğuk içecek ve dondurma tüketimine bağlı olarak gelişen diş sağlığı rahatsızlıkları bunlara dikkat edilerek önlenebilir" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim