• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 22 °C

e-Nabız REÇETEM Sistemi hakkında duyuru

e-Nabız REÇETEM Sistemi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından e-Nabız REÇETEM Sistemi hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 75730711-719
Konu : e-Nabız REÇETEM Sistemi

DAĞITIM YERLERİNE

Ülkemizde COVID-19 salgını ile etkin mücadele kapsamında Bakanlığımız tarafından gerekli önlemler alınmakta olup, sağlık hizmeti sunucularında COVID-19 tanısı ile yatan hastaların tedavileri devam etmektedir. Genel durumu yatarak tedavi gerektirmeyen hastalar ise izolasyon koşulları altında takip ve tedavi edilmektedir. Vakaların numune sonuçları, izlem bilgileri, temaslı izlemlerinin bir arada takibinin yapılabilmesi amacıyla, Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) kullanılmaktadır.

Hastanelerde COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında veri bütünlüğünün sağlanabilmesi, tedavi protokollerine yön verecek uygun bir veri havuzunun oluşturulabilmesi amacıyla, COVID-19 tedavisi yapılan tüm sağlık hizmeti sunucularında ilaç kullanım bilgilerinin tek bir sisteme girilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Ayaktan takip ve tedavi edilmesi gereken hastaların ise izolasyon koşulları sağlanarak topluma temasının en aza indirgenmesi gerekmektedir. Bu hastaların ve temaslı personelin kullanacağı COVID-19 ilaçları için ayaktan reçete düzenlenmesi ve bu reçetelerin hastane eczanelerinden (veya hastane içerisinde gerekli önlemlerin alındığı özel bir bölümden) karşılanması gerekmektedir. Bu amaçla geliştirilen e-Nabız REÇETEM Sistemi HSYS ile tam entegre çalışmaktadır.

Bahsi geçen hususlar doğrultusunda, ülkemiz sağlık tesislerinde görev yapan tüm hekimlerin, COVID-19 tedavisi gören yatan hasta ilaç istemlerini ve ayaktan hasta reçetelerini e- Nabız REÇETEM (recetem.enabiz.gov.tr) sistemi üzerinden giriş yapmaları gerekmektedir.

Sistem kullanımı hakkında bilgi http://recetem.titck.gov.tr/ bağlantı adresinde yer almakta olup ayrıca sistemle ilgili soru ve sorunlar için TİTCK İletişim Merkezi (444 46 80) hizmet vermektedir.

Bilgilerinizi ve konunun İliniz dâhilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına duyurulması ile gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesinde gereğini önemle rica ederim.

 

Dr. Şuayip BİRİNCİ
Bakan a.
Bakan Yardımcısı

Dağıtım:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)
KTS’de Kayıtlı SBYS Yazılımı Üreticilerine

 

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22530 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim