• BIST 9990.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan: "Büyük bir katliam yapacaklardı"

Erdoğan: "Büyük bir katliam yapacaklardı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İzmir'deki saldırıda ele geçen mühimmat büyük bir katliam için gelmişlerdi.. Büyük bir felaketin önüne geçildi" dedi.


Camiden ayrılan Erdoğan, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış töreninin yapılacağı Rabia Meydanı'nda konuşuyor.

Şanlıurfa'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İzmir'de yaşanan terör saldırısına değinerek "Malesef Türkiye'nin üzerine salınan gözünü kan bürümüş katil sürüleri işbirliği halinde saldırılarına devam ediyorlar" dedi.

Kendisini dinlemeye gelen yüzbinlerce vatandaşın sevgi seli ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, sadece Rahman'ın önünde eğildik, başkasının asla" şeklinde konuştu.

"Bölücü örgütün bıraktığı yerden DEAŞ, onun bıraktığı yerden FETÖ, onun bıraktığı bir yerden bir başka örgüt bu ihanet nöbetini devralıyor. Artık şu gerçeği hiç kimse inkar edemez; bu örgütleri birileri özellikle besleyip, silahlandırıp, güçlendirip, yönlendirip Türkiye'nin üzerine salıyorlar. Yiğitçe ortaya çıkıp bizimle mücadele edemeyenler, terör örgütleri üzerinden kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyorlar. Ne diyoruz; mert dayanır namert kaçar. Biz millet olarak tarihimizin hiçbir döneminde kaçmadık."

BÜYÜK BİR KATLİAM İÇİN GELMİŞLERDİ

"İzmir'deki saldırıda ele geçen mühimmat büyük bir katliam için gelmişlerdi.. Büyük bir felaketin önüne geçildi" dedi.

Dün İzmir'de teröristin üzerine aslar gibi atlayan kendisi de şehadete koşan polisimizi gördünüz. Bu ülkede İzmir'deki polisimiz gibi 80 milyon kahraman var. İşte kahramanlar diyarı. Bu ülkede tek başına darbecilere kök söktüren Ömer Halis Demirler var. Bu ülkede tanklara meydan okuyan gençler, yaşlılar var. Böyle bir ülkeyi dize getirmeye kimin gücü yeter? Türkiye tarihinin en güçlü devlet millet birleşmesini sağlayarak yoluna devam ediyor. Sınırlarımızın yanındaki hain emeller peşindekileri yenerek 2023 hedeflerimize ulaşacağız. 2053'e de 2071'e de ulaşacağız. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Şehitlerimiz var canımız yanıyor ama onların inlerine girdik mi girdik.

"Her şehidin onlara bedeli çok ağır oluyor. Artık gelip de Suriye'den bu toprakları kuşatamayacaksın. Kandil'de, aynı şekilde Güneydoğu'da nerede PKK varmış, PYD varmış kim olursa olsun, bu ülkede terör estirenler bunun bedelini ödeyecekler. Benim vatandaşımın huzurunu kaçıranlar bunun bedelini ödeyecekler."

Ben nasıl 15 Temmuz'da milletimle iftar etmişsem şimdi de gurur duyuyorum.

Türkiye terör örgütlerinin üstesinden gelecektir.

"AYRIMCILIK TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ"

Burada kimse operasyon yapabilir mi? Yapmaya kalkarsa hesabını sorarız. Bizi alevi, kürt, türk, sunni diyerek ayrıştırmaya kalkanların amacı bizi de ateşe atmaktır. Hiçbir vatandaşımın ayrımcılık tuzağına düşmeyeceğine inanıyorum. Etnik köken ve mezhepçilik fitnesini sürekli körükleyenler bu istismara yöneliyorlar. Bölücü terör örgütü en çok zararı istismarını yaptığı Kürt kardeşlerime verdi.

BİZİM İÇİN OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR

Daha düne kadar DEAŞ'le mücadele etmiyorsunuz diyenler. Şimdi daha fazla ileri gitmeyin diyor. Bu işi temizleyene kadar devam edeceğiz.

Baktılar ki Türkiye sonuç almaya yaklaştı. Planlarını değiştirdiler. Bizim için ok yaydan çıktı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim