• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Evde sağlık hizmetleri tanıtım faaliyetleri hakkında duyuru

Evde sağlık hizmetleri tanıtım faaliyetleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Evde sağlık hizmetleri tanıtım faaliyetleri hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Evde sağlık hizmetleri tanıtım faaliyetleri hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı : B10.0.THG.0.10.00.01-251.99/48623   05.12.2011

Konu: Evde Sağlık Hizmetleri Tanıtım Faaliyetleri

 

………………VALİLİĞİ

(İl Sağlık Müdürlüğüne)

 

İlgi: a) 01.02.2010 tarih ve 3895 sayılı Sağlık Bakanlığınca Sunulan Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönerge

b) 16.05.2011 tarih ve 21860 sayılı yazılı yazımız.

 

Bakanlığımız Evde Sağlık Hizmetleri ilgi (a) sayılı Yönerge kapsamında uygulanmakta olup hizmete başvuru, hizmetin il düzeyinde koordinasyonu ve hizmet sunumu il müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.

 

Sunulan evde sağlık hizmetlerinin tanıtımıyla ilgili Bakanlığımız tarafından tanıtım filmi hazırlanmış olup ilgi (b) sayılı yazımız ekinde ve DVD ortamında 81 il valiliğine gönderilmiştir.

Halen yürürlükte olan mevzuatlarda Bakanlığımız Evde Sağlık Hizmetlerinin tanıtım ve promosyon faaliyetlerine ilişkin özel hükümler yer almadığından il müdürlükleri tarafından verilen hizmetlerin tanıtılmasında kullanılan yazılı ve görsel materyallerde (afiş, poster, broşür vb.) belirli standartların sağlanamadığı; hatta hizmete lişkin doğru ifadelerin kullanılmadığı Bakanlığımızca tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu faaliyetlerin sürdürülmesinde uygulanmak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

 

1) Her türlü tanıtım faaliyetleri “Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri” ismi kullanılarak yapılacaktır. Bu isme il müdürlüğünün ismi de ayrıca ilave edilebilir.

 

2) Sağlık Bakanlığı evde sağlık hizmetleri uygulaması hastanın yaşadığı ortamda veya evinde ihtiyaç duyduğu sağlık hizmeti boyutu ile ilgilenmektedir. Sosyal ve destek hizmet boyutu için gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği sağlanmaktadır. Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarımızca verilen hizmetler öncelikle sağlık hizmet ihtiyacının karşılanmasına yönelik olduğundan hizmetin tanıtılmasında hiçbir şekilde “evde bakım hizmetleri vb.” farklı ifadeler kullanılmamalıdır.

 

3) Tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak her türlü materyalde Bakanlığımız Evde Sağlık Hizmetleri Logosunun yer alması zorunludur. İlaveten il müdürlüğünün kendi logosu da yer alabilir. 

 

4) İl müdürlüklerince organize edilen Evde Sağlık Hizmetlerinin tanıtımda;

a) hizmetin amacı,

b) kimler tarafından verildiği,

c) hangi hastalık gruplarına verildiği,

d) hangi hizmetlerin verildiği,

e) evde sağlık hizmetine nasıl başvurulabileceği mutlaka anlatılmalıdır.

f) Bunlara ilaveten hizmet verileri veya çalışma saatleri gibi yönergeye aykırı olmayan veya yönergede yer alan diğer bilgilerde verilebilir.

 

5) Tanıtım materyallerinde evde sağlık hizmetlerine başvuru numarası olarak tüm Türkiye’de ortak kullanılan 444 3 833 (444 EVDE) no’lu telefon numarası yer almalıdır. Bakanlıkça ortak kullanılmak üzere belirlenmemiş ise, örneğin e-posta veya internet adresi gibi il müdürlüğüne ait iletişim bilgileri ayrıca yer alabilir.

 

6) Tanıtım faaliyetlerinde herhangi bir sloganın yer alması durumunda bu sloganın il müdürlüğüne ait bir slogan olduğunun belirtilmesi gerekir.

 

7) Tanıtım materyallerinde kullanılacak renklerin seçimine özen gösterilmelidir. Bakanlığımız logosu ve/veya Evde Sağlık Hizmetleri logosunun renkleri ile uyumlu renkler tercih edilebilir.

 

8) Tanıtım faaliyetlerinde evde sağlık hizmetlerinin yürürlükteki mevzuatında, şimdiye kadar yayınlanmış duyuru yazılarında ve Bakanlığımız tanıtım materyallerinde yer almayan veya aykırı olan her türlü söz, duygu ve ifadelerin kullanılması yasaktır.

 

İl müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda hareket edilmesi için gerekli önlemlerin alınması hususunda;

 

Bilgilerinize ve gereğini rica ederim.

 

Prof. Dr. İrfan ŞENCAN

Bakan a.

Genel Müdür V.

 

Dağıtım:

81 İl Valiliğine

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3333 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim