• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Gaziantep Yanık Tedavi Merkezi doktorları, iyileşen hastaları ile moral buluyor

Gaziantep Yanık Tedavi Merkezi doktorları, iyileşen hastaları ile moral buluyor
Türkiye'nin en büyük yanık tedavi merkezinde çalışan doktorlar, iyileşen hastaları ile moral buluyor. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde görev yapan hekimler, günlerce bazen aylarca ilgilendikleri hastaların sağlığına

Türkiye'nin en büyük yanık tedavi merkezinde çalışan doktorlar, iyileşen hastaları ile moral buluyor. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde görev yapan hekimler, günlerce bazen aylarca ilgilendikleri hastaların sağlığına kavuşmasıyla bayram ediyor.


15 ay önce açılan 20 yataklı yanık tedavi merkezi, bugüne kadar 500 hastaya baktı. Bazı hastalar aylarca yanık tedavi merkezinde kaldı. Ağır yaralı olarak gelen hastaların yürüyerek hastaneden ayrılmaları en çok yanık tedavi merkezinde çalışan doktarları mutlu etti.

Gaziantep Yanık Tedavi Merkezi'nde çalışan doktorlar, "Bardakta bir damla su varsa, o bardak doludur" sözü ile hareket ediyor.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Opr.Dr Ahmet Erkılıç, yaşatmanın ayrı bir zevki olduğuna dikkat çekiyor.

Erkılıç, hastalarının tekrar normal hayata dönmesinin en büyük motivasyon kaynakları olduğunu vurguluyor.

Ahmet Erkılıç, "Bugün bir hastamızı tedavi ettik. Yüzde 60 yanıklıydı, bu hasta kaybedilmiş bir hasta diye gönderildi. Burada 3 ay yattı, 7-8 operasyon geçirdi. Bugün bu hastamızı yürüyerek sağlık bir şekilde gönderdik. Bu bize ayrı bir haz veriyor. Yüzde 60-70 yanıklı hastalıkların dünyada yaşama şansı çok düşük. Biz bu insanların yaşamalarına vesile oldukça gerçekten önemli bir iş yaptığımıza kanaat getiriyoruz. Kendimize güvenimiz geliyor ve motive oluyoruz." diyor.

Bugüne kadar 500 hastayı tedavi ettiklerini hatırlatan Erkılıç, 20 hastayı da kaybettiklerini belirtiyor.

İyileşen hastalarla sevinirken vefat edenlerin ardından da üzüldüklerini belirten Erkılıç, yanık vakalarını kimsenin üstlenmediğini söylüyor.

Merkez bazında tek olunca Gaziantep dışından çok büyük talep geldiğini kaydeden Erkılıç, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Konya ve İstanbul gibi illerden gelen hastaları tedavi ettiklerini ifade ediyor.

Hastaların yüzde 50'sinin Gaziantep dışından geldiğini hatırlatan Erkılıç, yanığın çok ağır bir bakım gerektirdiğini ve hastaların hassas olduğunu kaydediyor.

Çok üzücü sonuçlar alınabildiğini belirten Erkılıç, bundan dolayı bir çok kişinin bu işle uğraşmak istemediğini belirtiyor.

Erkılıç, "Yanık tedavi merkezinin açıldığı günlerde çok hemşiremiz vardı, hepsi değişti. Çünkü belli bir süre sonra psikolojik etkiler bırakıyor. Yanık tedavisi her yönüyle ağır bir disiplin. Devlet hastanesi bazında diğer bölümlerden maddi farkı yok. Gecesi, gündüzü, tatili olmayan ve her hastaya ayrı ayrı bakılan bir bölümde çalışıyoruz. Yanıkta, standartize olmuş bir bakım yoktur. Her hastaya değişik tedavi yöntemi uyguluyoruz. Bu gibi zorluklardan dolayı genelde Türkiye çapında yanık merkezi ünite eksikliği mevcut." diye konuşuyor.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kurs gördüklerini söyleyen Erkılıç, 2 uzman, 2 pratisyen hekim ve 22 hemşire ile çalıştıklarını ifade ediyor.

20 yatağa hizmet verdiklerini söyleyen Erkılıç, "Genelde de yataklarımız dolu oluyor. Şuan, 16 hastamız var. Yoğun bakım acil servisler için boş durduruluyor. Yanık durumları hiç belli olmuyor. Genelde toplu halde geliyorlar. Gaziantep geçmişte büyük bir felaket geçirdiği için felakete göre organize olduk. Bir anda 30-40 hasta girişini bile kaldıracak durumdayız. Türkiye'de gerçek anlamda yanık merkezi bir Ankara'da GATA'da birde, Gaziantep'te var. GATA 16 yataklı, Gaziantep'teki yanık merkezi 20 yataklı. Bölge yanık merkezi konumundayız. Hiçbir hastayı geri çevirmiyoruz." şeklinde konuşuyor.


Bu haber toplam 6578 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim