• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Genital estetik ameliyatları nelerdir?

Genital estetik ameliyatları nelerdir?
Op. Dr. Evrim Aksoy genital estetik hakkında bilgi verdi.

Genital estetik kapsamında uygulanan vajinal operasyonlar, günümüzde kozmetik jinekoloji olarak ifade edilen ameliyatlardan oluşmaktadır. Operasyonlar, kadın anatomisi bilgisine sahip uzman jinekologlar tarafından yapılır. Oldukça geniş bir uygulama alanı olması nedeni ile ülkemizde sayılı doktor ve merkezler tarafından başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Genital estetik, kadınların vajina yapısındaki doğuştan ya da sonradan kazanılmış görüntü bozukluğunun ve yapısal işlevselliğinin yeniden aktif hale getirebilmesi için yapılan ameliyatlardır. Kişinin psikolojik olarak yaşadığı estetik kaygı ve işlevsel anormallikler, genital estetik ameliyatları kapsamında uygulanan çeşitli operasyonlarla düzeltilebilmektedir.

Genital estetik amacı ile yapılan vajinal operasyonlar nelerdir?

Genital estetik, kişinin vajina yapısından kaynaklanan estetik ve fonksiyonel bozukluğun giderilmesi amacı ile çok çeşitli uygulamalardan oluşmaktadır. Vajina daraltma, genişletme, pubis tepesinin düzeltilmesi, iç ve dış dudak küçültme, kızlık zarının onarımı (dikimi), G noktası büyütme enjeksiyonu gibi vajinanın yapısında meydana gelen deformasyonlar genital estetik ameliyatları adı altında giderilebilmektedir. Vajinanın işlevsel ve estetik görüntüsünün kazandırılması amacı ile yapılan cerrahi müdahaleler aşağıdaki gibi olmaktadır:

► Labioplasti (iç ve dış dudak estetiği)

Doğuştan ya da ergenlik döneminde ortaya çıkan anatomik deformasyonların restore edilmesi amacı ile iç dudakların ya da dış dudakların onarım işlemidir.

► Vajina daraltma operasyonları

Vajina girişinden 3-4 cm içeriye doğru vajinanın daraltılması amacı ile vajinoplasti ameliyatları uygulanmaktadır. Fonksiyonel yapının yeniden kazandırılmasının yanı sıra uzman jinekologlar tarafından yapılan estetik bir müdahaledir.

► Vajina genişletme operasyonları

Vajina girişine bağlı olarak cinsel ilişkide sırasında ortaya çıkan ağrı durumunu giderilmesi amacı ile vajina girişindeki yapısal darlığa çözüm yolu olarak uygulanan genişletici ameliyatlardır.

► Epizyotomi izlerinin çıkartılması

Zorlu geçen doğumlarda vajina bölgesine yapılan kesi ve dikiş izlerinin bıraktığı kötü görüntünün çıkartılarak, estetik açıdan düzeltilmesi amacı ile yapılan operasyonlardır. Özellikle travmatik doğumlarda vajinanın çok sayıda kesi işlemine maruz kalması soncunda cilt dokusunda yara izi kalabilmektedir. Genital estetik ameliyatları ile deforme bölge çıkartılarak estetik olarak yeniden dikilmektedir. Böylece doğum nedbelerinin yol açtığı ağrı durumu ve kötü görüntü giderilebilmektedir. Genellikle bu uygulama vajinoplasti operasyonları ile birlikte tercih edilmektedir.

► Vajina operasyonlarına bağlı olarak meydana gelen deformasyonun onarımı

Kişinin daha önce geçirmiş olduğu cerrahi müdahaleler sonucunda ya da yapılan vajinoplasti operasyonunda ortaya çıkan deformasyonların giderilmesi amacı ile yapılmaktadır. Bu sorunlar vajina bölgesindeki kötü görüntüye ek olarak, ağrılı cinsel ilişki nedenleri arasında yer almaktadır. Genital estetik operasyonu ile yaşanan tüm sorunlar giderilebilmektedir. 

► Hymenektomi (kızlık zarının dikilmesi)

Bu ameliyatlar lokal anestezi altında, herhangi bir komplikasyon riski olmadan başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca doğuştan gelen kızlık zarı yapısındaki anormallikler cinsel ilişkiyi engelleyici faktörleri oluşturmaktadır. Kızlık zarının kalın olması, yüksek olması ve perdeli olması halinde cerrahi müdahale ile çıkartılabilmektedir.

Kaynak: http://evrimaksoy.com/genital-estetik-ameliyatlari-nelerdir 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3569 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim