• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Görme engelli öğrenciden büyük başarı

Görme engelli öğrenciden büyük başarı
Yalova'da yaşayan Görme engelli Şevval Baday, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci dönem TEOG sınavında 120 sorudan 112'sini doğru cevapladı


Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde yaşayan doğuştan görme engelli Şevval Baday, engelleri azmiyle aşıyor.

Koruköy Ortaokulunda eğitimine devam eden ve 7 yıldır keman çalan Baday (14), 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorudan 112'sini doğru cevapladı.

Baday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehabilitasyon Bölümünü kazanmak olduğunu söyledi.

Keman çalarak hayata bağlandığını, böylece birçok engelin üstesinden geldiğini anlatan Baday, şunları söyledi:

"Sekizinci sınıf öğrencisiyim, 7 senedir keman çalıyorum ve görme engelliyim. Ama görme engelim benim için hiçbir zaman engel olmadı. Ben neyi hedeflediysem, ona ulaşmak için her zaman çalıştım, çabaladım. Bu sene de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ilkine katıldım. 120 soruda 112 net yaptım, diğer 8 soruyu da dikkatsizliğim sonucu yanlış cevapladım. Ben her zaman daha iyisini istiyorum. İnşallah bir dahaki sınavda ful yapacağım."

Baday, anne ve babasının da kendisine her zaman destek olduğunu dile getirerek, "Ben onların sayesinde buradayım ve bu kadar iyiyim. Okulda 8 senedir arkadaşlarım beni hiç bırakmadılar, onlarla diyaloğum çok iyi, nereye gitseler beni de yanlarına alıyorlar. Benim durumumda olan arkadaşlarım kesinlikle görme engellerini sorun etmesinler çünkü çalışarak ve çabalayarak her engel aşılabilir." sözlerine yer verdi.

Koruköy Ortaokulu Müdürü Umut Sapan, Şevval Baday'ın gayreti ve azminin diğer arkadaşlarını da motive ettiğini, onun başarısıyla okulun başarısının da arttığını söyledi.

Öğrencisinin TEOG'da iyi bir başarı elde ettiğini vurgulayan Sapan, "5, 6 ve 7. sınıflarda okul birincisi oldu ve bu birinciliği bu yıl da devam ediyor. O yönden de başarılı görüyoruz. Arkadaşları da onun bu gayretini gördüğünde onun peşinden gidiyorlar. Şevval gerçekten de her yönüyle dört dörtlük öğrencimizdir." ifadelerini kullandı.

Baba Ersoy Baday da kızının eğitimi için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Şevval'in ilkokula İstanbul'da Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulunda eğitimine başladığını anlatan Baday, "Şevval hiçbir aktivitesi olmadığı için bana keman çalmak istediğini söyledi, biz de destek çıktık. Şu anda çok güzel keman çalıyor. Şevval Yalova'da görme engellilerin imkanı olmadığı için her hafta sonu İstanbul'a rehabilitasyon merkezine götürüyoruz. Her türlü desteği veriyoruz, her türlü kararlarının arkasındayız. Şevval de bizi hiç mahcup etmedi. Derslerinde bir numara, kemanda da aynı şekilde bir numara. Her zaman arkasındayız." sözlerine yer verdi. AA

 

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim