• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Günde 1 diş sarımsak yutmanın faydaları

Günde 1 diş sarımsak yutmanın faydaları
Sağlık açısından çok faydalı olan sarımsağın faydaları


Sağlık açısından çok faydalı olan sarımsak adeta bir şifa kaynağıdır. Özellikle iç hastalıklar ve cilt bakımında çok sık tercih edilmektedir. Saçların kuvvetlenmesinden, kalp hastalıklarına kadar pek çok sorunun giderilmesinde fayda kaynağı olan sarımsak toplumumuz tarafından çok tercih edilmektedir. Sarımsağın faydalarını alabilmek için yemeklerin içerisine katabilir veya çayını hazırlayıp tüketebilirsiniz. Ancak sarımsağın kokusundan hoşlanmıyor iseniz eğer sarımsağı yutmayı deneyebilirsiniz. Bir bardak su ile yutacağınız bir diş sarımsak sağlık için size çok katkı sunacaktır. Yutacağınız sarımsağın çin sarımsağı değil yerli sarımsak olmasına dikkat etmelisiniz. 
 

Sarımsak Yutmanın Faydaları

- Sarımsak yutmak kişilere yüksek enerji verecektir ve gün boyu zindelik kazandıracaktır.

Halsizlik ve bıkkınlık gibi sıkıntıların giderilmesinde son derece faydalıdır.

Saç dökülmesi sıkıntısını giderecektir ve saçların parlak olmasını sağlayacaktır.

Cinsel gücü arttırdığı için özellikle iktidarsızlık sorunu yaşayan kişilerin sorunlarına deva olacaktır.

Saçkıran hastalığına neden olan faktörlerin giderilmesinde faydalıdır. Bu sayede saçların daha güçlü ve gür olmasını da yarar sağlamaktadır.

Zehirlenme gibi durumlarda kişilerin yutması fayda sağlayacaktır. Bunun için kişinin ilk önce bilincinin açık olması gerekiyor. 

Sarımsak yutmak kişilerde akciğer bronşlarının açılmasında fayda sağlamaktadır. Açılan bronşlar sayesinde daha rahat nefes alınıp verilecektir.

Gri soğuk algınlığı, nezle ve difteri gibi hastalıkların iyileştirilmesinde fayda sağlamaktadır.

Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır.

Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır ve bağırsaklar da bulunan kurtların düşürülmesinde faydalıdır.

Kanın sulanmasında fayda sağlar ve akışkanlığını arttırır.

Her gün düzenli olarak sarımsak yutmak kanser riskini engelleyecektir ve çitli hastalıklara karşı kişide direnç kazandıracaktır.

Doğal bir ilaç olarak görülen sarımsak vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitamini karşılayabilecek niteliktedir.

Vücut kireçlenmesini engelleyeceği gibi bağışıklık sisteminin de güçlenmesinde fayda sağlayacaktır.

Aşırı kilosu olan kişiler için sarımsak çok faydalıdır. Bunun için kişinin her gün sarımsak yutması önerilir ve uygun diyet listesi ile kilo verme süreci hızlandırılabilir.

Vücutta bulunan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar ve deri de bulunan olumsuzlukları giderir. Özellikle gençlerde çok görülen akne ve sivilce gibi cilt sıkıntılarını iyileştirir.
 

Sarımsak Yutmanın Yan Etkileri

Öncelikle sarımsak yıllardır faydasından bahsedilen ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir ürün olup bitki veya sebzedir. Ancak aşırı sarımsak yutmak kişilerde mide sıkıntılarına neden olabilir. Özellikle midesinde gastrit ve reflü problemi olan kişilerin sarımsak yutarken en fazla bir diş olacak şekilde yutmaları önerilir. Fazla yutulması halinde midede veya mideye giden yolda tahrişe, yanmaya ve acı hissine yol açabilir. Düzenli olarak kullanılan ilaçlar varsa sarımsak yutmadan önce kişinin doktoruna danışması gereklidir. 

Emziren anne ve hamile olan anne adaylarının sarımsak yutmaları sakıncalı olabilir. Bunun için öncelikle doktorlarına sormaları gerekir. Ancak emzirme sürecinde annenin sarımsak yutmamsı süt alan bebekte karın ağrısına yol açabilir. Sarımsak yuttuğunuz zamanlarda karın ağrısı, mide bulantısı, vücutta kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler gözleniyorsa sizde yan etki yaptığının göstergesidir. Böyle durumlarda kişinin sarımsak yutmaması daha iyi olabilir. 

 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 183451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim