• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Apandisiti Patlayan Çocuk Şehir Hastanesinde Sağlığına Kavuştu

Apandisiti Patlayan Çocuk Şehir Hastanesinde Sağlığına Kavuştu
Ankara'da apandisiti patlayan çocuk, şehir hastanesinde acil ameliyata alınarak sağlığına kavuştu.

Ankara'da apandisiti patlayan çocuk, şehir hastanesinde acil ameliyata alınarak sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, okuldan eve gelen 10 yaşındaki Sudenaz Çekiç, karın ağrısı, yüksek ateş, istifra ve sancı gibi şikayetler yaşamaya başladı. Semptomların devam etmesi üzerine aile, kızlarını Pursaklar Devlet Hastanesine götürdü. Çekiç, burada yapılan tetkiklerin ardından taburcu edildi. Şikayetlerinin artması üzerine küçük kız, ailesi tarafından Bilkent Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğine götürüldü. Apandisitinin patladığı ve bu sebeple iltihabın organlarına yayıldığı tespit edilen Çekiç, acil ameliyata alındı. Bir buçuk saat süren ameliyat sonrası Çekiç sağlığına kavuştu.

"Apandisitin patladığını ve ameliyata alınması gerektiğini söylediler"

Kızının doğuştan beri böbrek hastası olduğunu söyleyen anne Çekiç, "'Acile götür, bu böbrek hastalığına benzemiyor" dediler. Acilde kan aldılar, ultrason ve röntgen çektiler. Daha sonra ise genel cerrahi doktorunu çağırdılar. Apandisitin patladığını ve ameliyata alınması gerektiğini söylediler. Ameliyatı bir buçuk saat sürdü" diye konuştu.

Ameliyat sonrası yaklaşık bir hafta sonra taburcu edilen 10 yaşındaki Sudenaz Çekiç ise hâlâ ağrısı olduğunu ve kendisini kötü hissettiğini ifade ederek, "Zaman geçtikçe iyileşeceğimi düşünüyorum" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 734 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim