• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Yeni Nesilde Öne Çıkan Sorun: Öğrenme Güçlüğü Artıyor

Yeni Nesilde Öne Çıkan Sorun: Öğrenme Güçlüğü Artıyor
Çocuklar ile ilgili sık duyduğumuz öğrenme zorluğunun yıldan yıla artış gösterdiğini ifade eden Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Afshin Dezhakam, "Son yıllarda...

Çocuklar ile ilgili sık duyduğumuz öğrenme zorluğunun yıldan yıla artış gösterdiğini ifade eden Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Afshin Dezhakam, "Son yıllarda çocuklar bilindiği üzere özellikle sosyal medyaya çok bağlı yaşar hale geldiler. Uzun süre maruz kalınması durumunda da çocuklarda dikkat dağınıklığına, hiperaktivitesine ve sonunda da öğrenme güçlüğüne neden olabiliyor. Hatta olumsuz anlamda zekayı bile etkiliyor" dedi.

Her çocuğun eğitim sürecinde ve günlük hayatında karşılaştığı zorluklar olabiliyor. Ancak bazıları için öğrenme, sadece bir zorunluluk olmaktan çıkıp adeta bir mücadeleye dönüşebiliyor. Çocuklarda öğrenme zorluğu, günümüzde eğitimcilerin ve ailelerin üzerinde yoğunlaştığı önemli bir konu haline geliyor. Bu durumun çocukların akademik başarılarını ve genel yaşam kalitelerini etkileyebildiği için Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Afshin Dezhakam önemli bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle yeni nesil çocuklarda yıldan yıla artan öğrenme zorluğu ile ilgili Uzm. Dr. Afshin Dezhakam, "Bunun en büyük sebeplerinden birisi bence TV, tablet, cep telefonu ve sosyal medya araçları" dedi.

Zeka bile olumsuz etkileniyor

Gelişen teknoloji ve artan sosyal medya kullanımının, yeni nesil üzerinde birçok olumsuz etkisinin olduğu belirten ve öğrenme zorluğunun da bunlardan biri olduğu vurgulayan Medicana International İstanbul Hastanesinden Uzm. Dr. Afshin Dezhakam, "Öğrenme zorluğu yeni nesilde biraz daha fazla görünüyor. Velilerin de çocukları ile ilgili en çok şikayet ettiği konu öğrenme güçlüğü ve unutkanlık. Özellikle bu sene geçen seneye oranla daha fazla ortaya çıktı. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de TV, tablet, cep telefonu ve sosyal medya araçları. Son yıllarda çocuklar bilindiği üzere özellikle sosyal medyaya çok bağlı yaşar hale geldiler. Uzun süre maruz kalınması durumunda da çocuklarda dikkat dağınıklığına, hiperaktiviteye ve sonunda da öğrenme güçlüğüne neden olabiliyor. Hatta olumsuz anlamda zekayı da etkiliyor" dedi.

Çocuklar fiziksel aktiviteye yönlendirilmeli

Sosyal medyanın ve teknoloji ürünlerinin oluşturduğu bu hasarın önüne geçebilmek adına fiziksel aktive yapılması gerektiğinin altını çizen Afshin Dezhakam "Çocuklarda öğrenme problemi gibi sorunlar karşısında ilk önerim fiziksel aktivite oluyor. Fiziksel aktivite, beynin çalıştırılması, resim yapılması, kitap okuma gibi yöntemlerle sosyal medya ve araçlarından çocuğu uzaklaştırabiliriz. Evet, ilaç tedavisi de bir seçenek olabilir, ancak bu yöntemlerle daha olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Sosyal medyadan ne kadar çocukları uzaklaştırırsak o kadar çocukların yeteneklerini, zihinsel ve fiziksel sağlıklarını korumak mümkün olacaktır. Bu nedenle ailelere en önemli önerim, çocuklarını mümkün olduğunca sosyal medyadan uzak tutmalarıdır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 623 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim