• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Hastaneden boynunda kateterle çıkıp, karakola şikayete gitti

Hastaneden boynunda kateterle çıkıp, karakola şikayete gitti
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi merkez ünitesinde tedavi gören diyabet hastası 39 yaşındaki Adnan Ekşi, hemşire ile yaşadığı yatak tartışmasının ardından 'Hastaneden kovuldum' diyerek boynundaki kataterle karakola şikayete gitti.

Başhekim Muhammed Emin Demirkol iddianın doğru olmadığını, hastanın kendi isteğiyle hastaneden ayrıldığını söyledi.

Mevsimlik orman işçiliği için Antalya'dan Bolu'ya gelen evli 2 çocuk babası Adnan Ekşi, diyabet hastalığı ile ilgili tedavi görmek için İzzet Baysal Devlet Hastanesi merkez ünitesine başvurdu. Hastanenin Nefroloji Bölümü'nde tedavi altına alınan Ekşi, diyaliz tedavisi sırasında hemşire ile yaşadığı yatak tartışmasının ardından hastaneden kovulduğunu iddia etti. Adnan Ekşi, boynunda takılı olan 'kateter' ile karakola giderek şikayetçi oldu. Ameliyat olması gerekirken hastaneden kovulduğunu ileri süren Adnan Ekşi şöyle dedi:

"Sabah diyalize girmek için diyaliz merkezine gittim. Hemşirelerden biri beni bir o yatağa bir bu yatağa yatırdı. Ben de 'Oyun mu oynuyorsun benimle? Bir karar ver, hangi yatağa geçeyim?' dedim. Bana bağırmaya başladı ve 'Beğenmiyorsan, istediğin hastaneye gidebilirsin' dedi. Tartışmaya başladık. Ben de doktorumun odasına görüşmeye gittim. Doktor elinde bir evrağı imzalatmak istedi. Sigortamın bittiğini söyleyerek hastaneden gitmemi istedi. Hemşirelere de 'Bunun sigortası bitmiş hastaneden gönderin' dedi. Ben de suç duyurusunda bulundum. Mağdurum, şikayetçiyim. Beni bu halde hastaneden kovdular."

BAŞHEKİM: KENDİ İSTEĞİYLE AYRILDI

Hastane Başhekimi Dr. Muhammed Emin Demirkol ise iddianın doğru olmadığını, hastanın kendi isteğiyle hastaneden ayrıldığını söyledi. Demirkol, şöyle konuştu:

"Söz konusu hasta, 10 gündür hastanemizde sigortası olmamasına rağmen tedavi edilmektedir. Bu 10 günlük sürede hemşirelerimizle çeşitli sebeplerden tartışmalara girmiştir. Tartışmalar sonucu hasta, hastanemizden ayrılmak istemiştir. Kendisine tedavi sürecinin devam ettiğini ve hastaneden ayrılmaması gerektiğini söylememize rağmen ısrar etmiştir. Biz de kendi isteğiyle ayrıldığına dair tutanak tutup imzalatmak istedik. Adnan Ekşi, tutanakları imzalamadan ve tedavisi tamamlanmadan kendi isteğiyle hastaneden ayrılmıştır. Hastanemizden sigortası olmadığı gerekçesiyle kovulması söz konusu değildir. Şu anda hastanemizde 20 hasta sigortası olmamasına rağmen tedavi görmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3621 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim