• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Hemşirelerin sırrını açıkladı

Hemşirelerin sırrını açıkladı
İyileşme süreçlerini kimse hemşirelerden daha iyi bilemez. İşte hemşirelerin gizli sağlık reçetesi.

Hastalıklarda iyileşme süreçlerini kimse hemşirelerden daha iyi bilemez. Dr. Mehmet Öz, yanında çalışan hemşireleri gözlemledi. Hemşirelerin Yaygın hastalıklar için kullandığı gizli reçetelerini Haberler.com okurları için paylaştı.

İşte Mehmet Öz'den hemşilerin "çok gizli" sağlık reçetesi...

Kesik ve Çürükler için: Lahana

Bir dahaki sefere, bir yarayı temizlemek için ecza dolabınızda bir şey bulamadığınızda, lahana kullanmayı deneyin. Bazı hemşireler, bir kesik veya sıyrıktan gelen iltihap veya kan gibi istenmeyen sıvıları temizlemek için bu Yapraklı sebzeyi kullanıyor. Yaralı bölgeye, yatıştırmak ve temizlemek için gazlı bezle birlikte buzdolabında soğuttuğunuz lahana yaprağını sarın ve düzenli olarak yaprakları değiştirin.

Soğuk Algınlığı için: Tuzlu Su

Soğuk algınlıkları genellikle uzun sürer çünkü vücudunuz bütün mikropları sisteminden atamaz. Bu yüzden bu basit yöntemi yakınlarını iyileştirmek için kullanabilirsiniz. 3 çay kaşığı kosher tuzu (geniş yüzeyli, kristal yapılı katkısız tuz), bir çay kaşığı karbonatla birlikte 1 litre suda karıştırın. İçerikler çözülene kadar karıştırın. Sonra bir yandan başınızı lavaboya doğru eğerek bir yandan da bir şırınga kullanarak yüksek basınçlı tuz çözeltisini bir burun deliğine sıkın ve sıvının diğer burun deliğinizden çıkmasını sağlayın. Çocuklar için bu çözeltiyi basınç yaratan şırınga olmadan, bir damlalık kullanarak uygulayın. Bu ev reçetesi özellikle kronik sinüziti olan kişiler için harika bir yöntemdir.

İçki Sersemliği için: Pedialyte

Hepimiz, içki sonrası sersemliğini engellemek için gereken şeyin su olduğunu biliyoruz. Ancak, bazen, su tek başına işe yaramıyor. Bu bazı hemşireler Holly, akşamdan kalmış olmanın verdiği sabah baş ağrılarını önlemek için oral rehidratasyon çözeltisi olan Pedialyte içmeyi öneriyor. Bu içecek içkiyi fazla kaçırdığınız bir gecenin ardından elektrolitlerinizi yenilemek ve vücudunuza su kazandırmak için harika bir yoldur.

Hafif Dereceli Yanıklar için: Tam yağlı süt

Bir dahaki sefer, hafif bir yanıkla karşılaştığınızda suyun altına koymak yerine tam yağlı süt dökmeyi deneyin. Sütün içindeki protein ve yağlar iyileşmeyi hızlandırır böylece ciltteki yanık daha çabuk iyileşir. Hemşireler, soğuk kompres yapmak için bir havluyu sütle ıslatarak, yanık olan bölge üzerinde 15 dakika bekletmeyi öneriyor. Kötü koku oluşmasını engellemek için kompresten sonra ellerinizi ve havluyu yıkamayı unutmayın.

Kaşıntı için: Nane Çayı

Kaşıntılı deriyi kaşımamalısınız. Kaşınan bölgeye nane çayı uygulamayı deneyin. Nanedeki mentol hem anestezik hem de anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Nane aynı zamanda, deri içine kolayca emilen bir anti-enflamatuar olan hidroklorik asit içerir. Hemşireler, bu bilinmeyen yöntemi denemek için 2 fincan suyu kaynatın ve 28 gramlık kurutulmuş nane yaprağını suyun içinde demleyi öneriyor. Sonra çayın soğumasını bekleyin ve temiz bir bezle kaşınan bölgeye kompres yapın.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3510 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim