• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Hiperbarik Oksijen Tedavisi, Hastalıkların İyileşme Sürecini Kısaltıyor

Hiperbarik Oksijen Tedavisi, Hastalıkların İyileşme Sürecini Kısaltıyor
İzmir'de; soba zehirlenmeleri, şofben zehirlenmeleri, kemik iltihapları, ani görme ve işitme kayıpları gibi pek çok durumlara karşı hastaların yardımcı...

İzmir'de; soba zehirlenmeleri, şofben zehirlenmeleri, kemik iltihapları, ani görme ve işitme kayıpları gibi pek çok durumlara karşı hastaların yardımcı tedavi alabileceği Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, İzmir Şehir Hastanesinde ücretsiz hizmete başladı. Hiperbarik oksijen tedavisiyle, diğer tedavilere ek olarak uygulanan yöntemle hastalıkların iyileşme süreci kısalıyor.

İzmir Şehir Hastanesinde; yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" hizmet vermeye başladı. Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanları Dr. Figen Aydın ve Dr. Cesur Üstünel yönetiminde; 2 operatör, 3 hemşire ve bir tıbbi sekreter ile hizmete başlayan merkezde, tedavi sırasında hasta ve personel transferine imkan sağlayan iki bölmeli odalar yer alıyor. Hastaların takibi kameralar tarafından sağlanırken, tedavi sürecindeki tablolar ise otomasyon ya da manuel sistemle oluşturuluyor. Tedavilerde hastalara yardımcı hemşireler eşlik ederken, hastalar tamamen ücretsiz bir şekilde tedavi görüyor.

Soba zehirlenmeleri, yara, yanık gibi durumlara maruz kalan hastalar tedavi ediliyor

Tedaviye dair bilgiler aktaran İzmir Şehir Hastanesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Figen Aydın, "Burada hiperbarik oksijen tedavisi uygulanıyor. Hiperbarik oksijen tedavisi; kapalı bir basınç odasına alınmış hastaya, bir atmosferden daha yüksek basınçlarda maskeden, başlıktan ya da ortamdan saf oksijen soğutulması esasına dayalı bir tıbbi tedavi şeklidir. Özellikle yara iyileşmesinin geciktiği durumlarda, İzmir gibi karbonmonoksit; yani soba zehirlenmelerinin yoğun olduğu ilimizde yaşıyoruz. Bu durumlardaki karbonmonoksit ve şofben zehirlenmelerinde, dalgıçların vurgun hastalıklarında, kemik iltihaplarında, ani görme ve ani işitme kayıplarında gibi pek çok durumlarda hastalarımız hiperbarik oksijen tedavisinden yararlanabiliyor" dedi.

"Diğer tedavilere ek olarak iyileşme süresini kısaltır"

Merkezde, son teknolojik cihazlarla tedavi yönteminin gerçekleştirildiğinin altını çizen Dr. Figen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 kişilik basınç odamız mevcut. Hem hasta konforu hem de güvenlik açısından gerçekten iyi bir basınç odasına sahibiz. Hiperbarik oksijen tedavisi; vurgun ve soba zehirlenmeleri dışında yardımcı bir tedavi şeklidir. Diğer tedavilere ek olarak uygulandığında hastalarda iyileşme süresini kısaltır, hastanede kalış oranını azaltır, özellikle kronik yaralarda, amputasyon dediğimiz kesilme oranlarını azaltır. Bu gibi avantajları vardır."

"Parmaklarımın kesilmesi durduruldu"

Gördüğü tedaviye dair konuşan hasta Yusuf Eski ise "Ben şeker hastasıyım. Şekerden dolayı parmaklarım delindi, keseceklerdi. Basınç odasına girdikten sonra ayak parmaklarının kesilmesi durduruldu. Basınç odasıyla bunu tedavi ettiler. Çok memnunum" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 657 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim