• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Horlama ve uyku apnesi rahatsızlığında lazer tedavisi etkisi

Horlama ve uyku apnesi rahatsızlığında lazer tedavisi etkisi
Lazer tedavisi ile artık uyku problemine son verebilirsiniz. Uyku problemleri arasında yer alan horlama ve uyku apnesi rahatsızlığından lazer tedavisi ile kurtulabilirsiniz.

Sağlıklı bir hayat sürdürmek için vücudun kendini dinlenmeye bıraktığı bir zamandır uyku. İnsanlar yeni güne başlarken yenilenmiş bir şekilde başlayabilmeleri için iyi bir uykuya ihtiyaç duyarlar. İşte bu uyku sırasında horlama ve uyku apnesi problemleri etkisini göstermektedir. İnsanların yaşam kalitelerini etkileyen bu rahatsızlıklar ayrıca insanların daha çok sinirli bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Ciddi derecede önem verilmesi gereken uyku apnesi rahatsızlığı hemen tedavi edilmediğinde ileride daha büyük hastalık riski taşımaktadır. Ülkemizde gelişen teknolojiyle birlikte son dönemde lazer tedavisi yöntemi kullanılarak horlama ve uyku apnesi sorunları çözüme kavuşturulmaktadır.

Hasta bu rahatsızlığını kabul etmeli

Hasta, horlama ve uyku apnesi tedavisine başlamadan önce rahatsızlığını kabul etmelidir. Uyku bozukluğu sebebiyle kişi yaşadıklarını fark etmez ve problem olmadığını düşünerek doktora başvurmayı reddeder. Zaten doktor desteğine başvuranlar eşleri veya arkadaşları tarafından tedaviye ikna edilen kişilerdir.

Uyku Apnesi Ciddi Hastalıkları Tetikler

Ülkemizde ortalama olarak yetişkin bireylerin %30’unda horlama problemi görülmektedir. Fakat her horlamanın sonucunda uyku apnesi probleminin olduğu söylenemez. Horlama problemi yaşayan kişiler gene olarak uyku esnasında nefes durma sorunu ile karşılaşırlar. Nefes durması ile 10 saniye kadar soluksuz kalan kişilerde artık uyku apnesi probleminden şüphe duyulabilir. Uyuma düzeninin bozan uyku apnesi sendromu aynı zamanda kalp büyümesi ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarında meydana gelmesinde aktif rol oynayabilmektedir.

Son Dönemde Popülerleşen Lazer Tedavisi

Uyku esnasında küçük dil ve yumuşak damağın oluşturmuş olduğu dokular nefes alıp verme sırasında gevşer ve üst üste gelebilir. Bu sebeple dokular da titreşim yaşanır ve horlamaya dönüşmesine yol açmaktadır. Yani geniz etleri ilk olarak horlamayı sonra da uyku apnesi rahatsızlığı tetiklemektedir. Geçmiş yıllarda bu tedavilerde cerrahi operasyonlara başvurulmaktaydı. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte ağrısız ve güvenli bir şekilde uygulanan lazer tedavisi artık daha popüler hale gelmeye başladı. Lazer tekniği ile kas dokusu büzüştürülür ve problemler sonuca kavuşturulur. Çalışmalar ilk olarak hayvanlar üzerinde denenirken artık günümüzde insanların tedavisinde kullanılmaya başlandı. Lazer tedavisi uygulanmaya başlandıktan sonra %60 oranında bir iyileşme sağlanmıştır. Bilinmesi gereken bir konu ise, lazerin hamile olan kadınlarda kesinlikle uygulanması yasaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.umutakyol.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10858 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim