• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

'İmplantlar da diş gibi bakım ister'

'İmplantlar da diş gibi bakım ister'
Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Özzeybek, "İmplantlara da gerçek dişlerimiz gibi bakılmalı ve özen gösterilmeli. Günde üç kez fırçalamak, ağız gargarası kullanmak, yılda en az bir kez diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor." dedi.


Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda implantlar konusunda bazı olumsuz haberler gündeme geldiğini, bu nedenle hastaların doğru bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Hastaların tedavi öncesi çok iyi bir araştırma yapması gerektiğini vurgulayan Özzeybek, ucuz implanttan kaçınılması gerektiğini belirtti.

İmplantı uygulayacak hekimin iyi bir eğitim almasının önemine değinen Özzeybek, "Eğitim sertifikasını veren kuruluşun hangisi olduğu büyük önem taşıyor. Öte yandan, tedavinin başarısında, hastanın implantına gösterdiği özen de çok önemli. İmplantlara da gerçek dişlerimiz gibi bakılmalı ve özen gösterilmeli. Günde üç kez fırçalamak, ağız gargarası kullanmak, yılda en az bir kez diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Diş implantı tedavisinde başarısızlıkta en büyük faktörün kötü yapılan protez olduğunu bildiren Özzeybek, "Tedavide iyi bir protez planlaması başarıyı çok etkiliyor. Zirkonyum protezler en kullanışlı olanlar." diye konuştu.

Özzeybek, iyi bir diş implantı tedavisinde başarı oranının yüzde 98 olduğunu vurgulayarak, "Hastalar araba alırken gösterdikleri özeni implant yaptırırken de göstermeli." dedi.

Sigara alışkanlığı başarısızlık nedeni

Sigara alışkanlığının implant tedavisinde kesin başarısızlık etkeni olduğunu bildiren Özzeybek, "Kanser tedavisi ve kemoterapi görenlerin implant yaptırmaması gerektiği" inanışının yanlış olduğunu dile getirdi. Özzeybek, "Kemoterapi alanlardaki başarı yüzdeleri ile almayanlar arasında çok az bir fark var. Yani bu hastalarda da implant tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı durumun organ nakli yapılan hastalar için de geçerli olduğunu belirten Özzeybek, "Organ nakli geçiren hastalara da uygun tedavi yöntemi ile başarılı implant uygulamaları yapılabiliyor." şeklinde konuştu.

Tedavide lazer ile üretilenlerin tercih edilmesi halinde, kemik ile implant kaynaşmasında başarı oranının yüzde 18 arttığını anlatan Özzeybek, "Ayrıca porselenin üzerine oturduğu dayanağın kalitesi de çok önemli. Hastalarımızdan yapılan geri bildirimlerde, sanayide üretilenlerin bile kullanıldığı söyleniyor. Bu tür kalitesiz ürünler, implantta hareketliliğe ya da kemik erimesine yol açıyor." dedi.

 

Duygu YENER
AA 


Binlerce yıllık basit bir sağlık yöntemi 'Oil Pulling' nedir?

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim