• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Isparta’da Sağlık Çalışanlarından Filistin İçin Sessiz Yürüyüş

Isparta’da Sağlık Çalışanlarından Filistin İçin Sessiz Yürüyüş
Isparta'da hekimler ve sağlık çalışanları beyaz önlükleriyle Filistin'de yaşanan saldırılara dikkat çekerek "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi.

Isparta'da hekimler ve sağlık çalışanları beyaz önlükleriyle Filistin'de yaşanan saldırılara dikkat çekerek "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi.

Isparta'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla hekimler ve sağlık çalışanları beyaz önlükleriyle "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi. Filistin için toplanan sağlık çalışanları Isparta Belediyesi önünden başlayarak Mimar Sinan Camii önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe Sivil Toplum Kuruluşları ve birçok vatandaş eşlik etti.

Mimar Sinan Cami önünde topluluk adına basın açıklaması yapan Kevser Dilara Bozoğlu İsrail'in yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı zulmettiğini belirterek "İsrail sadece Filistinli çocuklara değil, bütün çocuklara karşı suçludur. Nasıl ki hiçbir suç cezasız kalmaz, İsrail için de ceza günü hızla yaklaşmaktadır. Buradan devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız. Bununla birlikte İsrail tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54'ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları için ve yıkılan hastanelerin yeniden yapılması, güvenli bir şekilde işlev gösterebilmesi için gereken bütün çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Tutuklanan hekimlerin ve yıkılan hastanelerin isimlerini basın kuruluşlarıyla paylaştık ve süreci takip ediyoruz. Meslektaşlarımız özgür, hastanelerimiz güvenli olana kadar durmayacağız. Sessiz Yürüyüşümüz 8 haftadır Türkiye'nin her bölgesinden 40'tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ediyor. Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim