• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kadrolar boş kaldı!

Kadrolar boş kaldı!
Sağlık Bakanlığı tarafından 24 Temmuz'da yapılan görevde yükselme sınavında Veri Hazırlama ve Kontrol işletmenliği sınavına giren 6 bin kişiden sadece 826'sı baraj puanı olan 70'i geçebildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 24 Temmuz'da yapılan görevde yükselme sınavında Veri Hazırlama ve Kontrol işletmenliği sınavına giren 6 bin kişiden sadece 826'sı baraj puanı olan 70'i geçebildi. Atama yapılacak 2 bin kadronun bin 174'ü boş kaldı.

Ayrıca, memurluğa yükselmek için sınava giren 750 kişiden sadece 25'i barajı geçebildi, 225 kadro boş kaldı. Şoförlük için açılan 250 kadrodan ise sadece 59'unu çalışanlar sınav sonucu kazanabildi. 191 kadro boş kaldı.

Yeni sınav için MEB ile görüşülüyor

Sınava giren çalışanlar soruların zorluğunun başarısızlığa neden olduğunu belirtirken Türk Sağlık-Sen'de Sağlık Bakanına yaptığı ziyarette boş kadrolar için yeni bir sınav yapılmasını istedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, yapılan sınavda soruların zorluğu nedeniyle kadroların boş kaldığını bildiklerini ve bu sorunu çözeceklerini kaydetti. Tosun, sınav için ilan edilen kadroları dolduracaklarını belirterek, yeni bir sınav için MEB ile görüşüldüğünü kaydetti.
 

Sorular zordu

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuyu değerlendirdi ve çalışanların soruların zorluğu nedeniyle 70 barajını geçemediklerini ifade ederek, "Kamuda memurların hakkaniyetle yükselmelerini sağlayan görevde yükselme sınavlarında ne yazık ki baraj puanının yüksekliği ve soruların zorluğu gibi nedenlerle çalışanlar terfilerde zorluk çekiyorlar. Görevde yükselme sınavındaki baraj puanı nedeniyle mağdur oluyorlar. Bu kadroları çalışanlar yıllardır bekliyorlardı. Sınav için eğitim yapıldı. Fakat soruların zorluğu nedeniyle kadroların büyük kısmı boş kaldı" dedi.

Çalışanların 70 baraj puanına takıldığını ifade eden Kahveci, "Bu mağduriyetin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Nihat Tosun'la görüştük. Sağlık Bakanlığına da başvuru yaparak yazılı olarak da bu talebimizi dile getireceğiz. Çalışanları çok zorlayan ve kadroların boş kalmasına neden olacak sorular yerine bu tür sıkıntılara yol açmayan sorular hazırlanmalıdır. Atanmayacak kadrolar nedeniyle hem çalışanlar mağdur olmakta hem de kadrolar boş beklemektedir. Bunun önüne geçilmesi talebimizdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2783 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim