• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Kanser tedavisinde yeni yöntem!

Kanser tedavisinde yeni yöntem!
Elektrik darbeleriyle kanserli tümörlerde delikler açılmasının, kanserle savaşta son silah olacağı bildirildi.

Elektrik darbeleriyle kanserli tümörlerde delikler açılmasının, kanserle savaşta son silah olacağı bildirildi. Bu yöntemde etraftaki sağlıklı dokular da zarar görmüyor.

Geri dönüşü olmayan elektroporasyon (IRE) denilen yöntemde saniyede milyonlarda elektrikli darbeyle kanserli hücreler öldürülüyor. Projenin arkasındaki araştırmacılar, “IRE özellikle karaciğer, akciğer, pankreas kanserleri olmak üzere damarlar, sinirler ve diğer hassas yapıların yakınındaki kanserlerde faydalı olacaktır” dediler.

Mevcut tıpta, hassas bölgelerin yakınındaki kanserlerde ya ameliyat ya da termoablasyon denilen yöntem kullanılıyor. Termoablasyonda tümör önce ısıtılıyor, sonra da donduruluyor. Bu uygulama, sağlıklı dokular, sinirler ve organlara zarar verebiliyor.

New York'ta Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi'nde radyolog Dr. Constantinos Sofocleous, 25 hasta üzerinde yapılan araştırmada, IRE'nin geniş çaplı klinik deneyler yapılması için yeterince güvenli olduğunun görüldüğünü söyledi. Sofocleous, bu tedavinin, özellikle iyice yayılmış ve tedavi için fazla seçeneği olmayan kanser hastaları üzerinde faydalı olacağını ifade etti.

IRE'de kalem ucu kalınlığındaki aletten kanserli hücrelere kuvvetli elektrik akımı veriliyor ve tümörlerde delikler açılıyor. IRE sıcaklığa yol açmadığı için sağlıklı hücrelerin ölmesi söz konusu olmuyor.

Emin Arvas / Türkiye Gazetesi

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4334 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim