• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Karaman’da öğrenciler obezite kontrolünden geçti

Karaman’da öğrenciler obezite kontrolünden geçti
Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile yapılan programda Yaz Spor Okullarında 21 farklı branşta eğitim gören yüzlerce sporcu, sağlık kontrolünden geçti.

Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları tarafından gerçekleştirilen obezite kontrollerinde sporcuların sağlık durumları kontrol edilirken, vücut kitle indeksi yüksek olan öğrencilerden kan alınarak sağlıklı bir şekilde zayıflamaları için diyetisyen hizmeti verilmeye başladı. Programa katılan sporcu velilerine ise, çocuklarına ait genel egzersiz düzeyi programları hakkında bilgiler verildi. Çağımızın en önemli halk sağlığı sorunlarının başında obezitenin geldiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile başlattıkları programda yaz spor okullarında eğitim gören öğrencilerin obezite kontrollerinden geçirilerek öğrenci ve aileleri bilinçlendirmek istediklerini ifade etti.

Çocuk ve gençlerimizi de etkileyen bu hastalıkla etkin şekilde mücadele etmek ve onların daha sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla gerekli kontrollerin sürekli devam edeceğini belirten Şahin, “Obezite her yaş grubunda görülmekle birlikte fizyolojik olarak hızlı yağ depolanmasının meydana geldiği çocukluk döneminde daha sık görülmektedir. Beslenme tarzındaki değişiklikler ve fiziksel aktivite azlığı bir araya gelerek obezite daha da artmaktadır. Çocuk ve gençlik döneminde ortaya çıkan obezite, gelecekte bu bireylerde birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bizler de böyle bir sağlık sorununun önüne geçmek ve ailelerimizi bu konuda bilinçlendirmek için obezite ile mücadele konusunda bir etkinlik başlattık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız bu etkinlikte hem çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde zayıflamalarını sağlayacağız hem de çocuklarımıza gerekli diyetisyen hizmetini vereceğiz” dedi.

Yaz spor okullarının 21 farklı branşta devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızca hayata geçirilen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarımızda çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmasını sağlayarak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle güzel bir ortak çalışmaya imza attık. Yaz spor okullarımıza gelen çocuklarımız ücretsiz bir şekilde obezite taramasından geçerek yine ücretsiz bir şekilde diyetisyen hizmeti alma imkanı buldu. Yapılan kontroller neticesinde ise sporcularımızın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak özellikle obezite konusunda dikkat edilmesini gerektiğini saptayarak velilerimize bu konuda bilgiler verildi” diye konuştu. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim