• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Karbonhidratla Zayıflayın!

Karbonhidratla Zayıflayın!
Atkins'i unutun... Karbonhidratla barışın... Yeni yayımlanan bir kitaptan çarpıcı değerlendirmeler...

Yeni yayımlanan ve çarpıcı saptamalarda bulunan bir kitap, patatesi de içeren karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerin kilo vermeye yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir
Diyetisyenler yıllardır alınan her ekmek ve pasta ısırığı için bizleri haşlasa da bilimadamlarına göre karbonhidrat alımı kilo vermede yardımcı bir yöntem olabilir.

Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre kitap, mükemmel vücut için ekmek, pasta, pizza ve cips gibi bileşenlerin etkili olabileceğini söyleyerek, Atkins diyeti ve diğer yüksek protein rejimlerini tarih sayfalarına gönderiyor.

"Karbonhidrat Sevenlerin Diyeti" adlı kitap Ağustos ayında yayınlanmasından sonra, Amerika’da 6 aydır en çok satanlar listesinde...

Kitap; muz, yulaf ezmesi, esmer prinç ve patates gibi karbonhidrat yönünden zengin yiyeceklerde bulunan nişastanın; iştahı bastırma, metabolizmayı hızlandırma, ruh halini iyileştirme, stres düzeyini düşürme ve böylece kilo verme sürecini hızlandırma gücüne sahip olduğunu iddia ediyor.

Metabolizmayı Hızlandırıyor, Açlık Ataklarını Frenliyor
Kitabın yazarlarına göre; Denver’daki Colorado Üniversitesi Beslenme Merkezinden bilimadamları da kitabın desteklediği, karbonhidrat yönünden zengin besinlerin metabolizmayı hızlandırdığı ve açlık ataklarını frenlediğine dair kanıtlar buldu.

Bilimadamlarının bu çalışmasının işlerlik kazanması, ünlü aktrist Jenniffer Aniston’ın tercih ettiği Atkins ve Dukan gibi kilo vermek için uygulanan yüksek protein programlarının sonunu getirebilir.

İngiliz Beslenme Vakfından Elisabeth Weichselbaum, "Düşük karbon-yüksek protein diyetlerinde kilo verirsiniz fakat bu sağlıklı değildir ve uzun vadeli bir çözüm de değildir" diyor.

"Sınırsız Pasta ve Pizza" Anlamına Gelmiyor
Elisabeth Weichselbaum, teoride, kitabın, sınırsız porsiyonlarda pizza ve pasta yenebileceği konusunda bir kanı uyandırmaması halinde kilo verme konusunda yardımcı olabileceğini de sözlerine ekliyor.

İngiliz Diyet Derneğinden Anna Raymond da "Sonunda birilerinin karbonhidrat tüketimini savunması"nı mutlulukla karşılayanlardan...

Raymond, "Atkins tipi diyetlerin de mutlaka sonuç verdiğini fakat uzun dönemde karbonhidratı kesmenin, metabolizmanın zararlı bazı farklı süreçleri kullanması" demek olduğunu dile getiriyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim