• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kars Belediyesi evde bakım hizmetiyle engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor

Kars Belediyesi evde bakım hizmetiyle engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor
Kars Belediyesinin ücretsiz evde bakım hizmetleriyle, evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilerin yaşamı kolaylaştırılıyor.

Evde bakım hizmeti alan Ali Gezici: "Yemeğimizi, temizliğimi, bakımımı yapıyorlar. Evladım gibi gelip gidiyorlar. Allah devletin eksikliğini vermesin"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Kars Belediyesine bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, 60-65 yaş üstü kişilerin yanı sıra bakıma muhtaç, kimsesizler, yoksul ve engelliler için başlatılan "Evde Bakım Projesi" ile vatandaşların her zaman yanında oluyor.

Proje kapsamında gıda, odun, kömür, kişisel bakım, sağlık, temizlik ve tadilat gibi tüm ihtiyaçları karşılanan engelli, yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşların hayata tutunması sağlanıyor.

Uzman ekiplerle evde ücretsiz fizyoterapi hizmeti veren Kars Belediyesi, özellikle kışın çetin geçmesi nedeniyle sobalı evlerde kalan engellilerin kışlık odunlarını da hazırlayıp yakılacak hale getiriyor.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AA muhabirine, sosyal belediyecilik anlayışıyla milletin hizmetinde olduklarını söyledi.

Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında olduklarını belirten Polat, "Geldiğimiz günden beri vatandaş odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Hizmet alan vatandaşlarımız belediye personelimizi aile gibi görmeye ve sahip çıkmaya başladı. Her zaman vatandaşlarımız, yanlarında olduklarımızı bilmelerini istiyorum." dedi.

Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Pınar Öztürk de projede engelli, yaşlı, bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yoksul vatandaşların öncelikli olduğunu kaydetti.

Belediye olarak 7/24 vatandaşların yanında, her zaman hizmetlerinde olduklarını anlatan Öztürk, 29 kadın ve 6 erkeğe evde bakım, 5 kişiye de alışveriş hizmeti verdiklerini, bunlar içerisinde 11'i engelli, 2'si kanser hastası, 2 de gazi eşi bulunduğunu belirtti.

Görevlilerin, temizlik, hastane, alışveriş, kişisel bakım, odun, kömür işleri gibi hizmetleri yerine getirdiğini dile getiren Öztürk, "Evde Bakım Projesi ile yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın talimatlarıyla gıda, hijyen, kıyafet gibi desteklerimiz de var. Vatandaşlara fizik tedavi hizmeti veriyoruz. Fizik tedavi uzmanımız uygun kişilere kendi evlerinde fizik tedavisi yapmaktadır. Bu hizmetin de bütün giderlerini belediyemiz karşılamaktadır." diye konuştu.

- Sunulan hizmetten memnunlar

Engellilerden Gülşen Sayat ise 7 yıl önce annesini kaybettiğini ve evde bakım hizmeti aldığını belirterek, "Belediye personeli sürekli gelip gidiyor. Bir sıkıntı olduğu zaman hemen arıyorum, çok memnunum rahatım. Genel temizlik, alışveriş her türlü hizmeti veriyorlar." dedi.

Her zaman yanlarında olan belediye personelinin çok güzel hizmetler sunduğunu dile getiren Sayat, "Geçen sene 4 ay hastaydım sürekli yanımdaydılar. Soba yakılması, odun, kömür işlerimizi de görüyorlar." ifadelerini kullandı.

Evde bakım hizmeti alan Ali Gezici de ekiplerin tüm imkanları kendilerine sağladığını belirterek, "Arkadaşların bu iyiliklerini hiçbir zaman unutamam, Allah razı olsun. Yemeğimizi, temizliğimi, bakımımı yapıyorlar. Evladım gibi gelip gidiyorlar. Allah devletin eksikliğini vermesin." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim