• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Kazakistan Ve Kırgızistan Vatandaşlarına Sağlık Semineri

Kazakistan Ve Kırgızistan Vatandaşlarına Sağlık Semineri
Kırgızistan ve Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosluğu ile OFM Antalya Hastanesi arasındaki iş birliği, Sağlık ve Kültürel İletişim Semineri...

Kırgızistan ve Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosluğu ile OFM Antalya Hastanesi arasındaki iş birliği, Sağlık ve Kültürel İletişim Semineri ile zirve yaptı.

OFM Antalya Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere; Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafayev, Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, OFM Antalya Hastanesi Başhekimi Dr. Cem Mutlu, OFM Antalya Hastanesi Dış İlişkiler Koordinatörü Hakan Engin, Kazakistan ve Kırgızistan vatandaşları katıldı. Antalya'da yaşayan Kırgızistan ve Kazakistanlıların ilgiyle takip ettiği seminer, genel sağlık sorunlarından annelik ve aşılama konularına kadar geniş bir yelpazede bilgiler sunarak katılımcılara değerli bir deneyim yaşattı. Seminerde ayrıca, psikolojik danışmanlık hizmetleri ve sağlık sigortaları gibi önemli konular detaylı bir şekilde ele alındı. Uzman konuşmacılar, farklı kültürler arasında sağlıklı iletişimi teşvik etmeyi amaçlayan bu etkinlikte, katılımcıların soruları içtenlikle yanıtlandı. Seminer, sadece sağlık alanında farkındalık oluşturmakla kalmayıp, toplumlararası anlayışı güçlendirmeye yönelik bir platform oluşturulmasına aracılık etti.

"Amaç, sağlık turizmi farkındalığını artırmak"

OFM Antalya Hastanesi Başhekimi Dr. Cem Mutlu, düzenlenen seminere ilişkin görüşlerini dile getirdi. Bu tür etkinlikleri kurum olarak çok önemsediklerini söyleyen Dr. Cem Mutlu, "OFM Antalya Hastanesi olarak, sağlık turizmi konusundaki farkındalığı artırmayı ve bu alanda Türkiye'nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz seminerle birlikte, sadece hastalarımıza değil, aynı zamanda yerel ve uluslararası topluluğumuza da sağlık konularında bilgi sunarak katkı sağlamak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle hem kendi hizmet kalitemizi hem de Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyelini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Hastalarımıza sunduğumuz kaliteli sağlık hizmetleriyle birlikte, yerel ve global topluluklara sağlık konularında bilinçlendirme ve eğitim imkânı sağlamak istiyoruz. Sağlık turizmi sadece bireylerin değil, aynı zamanda destinasyon şehirlerin ve ülkelerin ekonomik kalkınmasına da önemli bir katkı sağlıyor. Biz, OFM Antalya Hastanesi olarak, bu alandaki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak ve Türkiye'nin sağlık turizmi haritasında güçlü bir konuma gelmek için çabalıyoruz. Gelecekte, uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmaya devam ederek hem Türkiye'den hem de dünyanın dört bir yanından hastaları ağırlamayı ve onlara sağlıklı bir yaşam için destek olmayı sürdüreceğiz. Bu hedef doğrultusunda hem sağlık alanında hem de kültürel anlamda köprüler kurarak, insanların sağlık konularında bilinçli kararlar vermelerine katkıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzman konuşmacılardan yararlı bilgiler

OFM Antalya Hastanesi Dış İlişkiler Müdürü Hakan Engin; genel sağlık sorunları ve çözümler, annelik ve aşılama, psikolojik danışmanlık gibi konuları içeren seminerlerin Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılara önemli katkılar sağladığını, bu çerçevede gerçekleştirilecek yararlı seminerlere önümüzdeki günlerde devam edeceklerini söyledi. Kazakistan ve Kırgızistan Başkonsolosluklarına iş birliklerinden dolayı teşekkür eden Engin, "Sağlık bilincini artırmak, anne ve bebek sağlığına ilişkin güncel bilgiler sunmak, aşı bilincini güçlendirmek, psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimi anlatmak, topluluk desteği ve iletişimi vurgulamak, konularında uzman konuşmacılardan doğrudan bilgi almak çok önemli. Sağlık Bilincini Artırma başlığı altında, genel sağlık sorunları ve çözümleri konusunda detaylı bilgiler sunarak, seminer katılımcılarımızı kendi sağlıkları hakkında daha bilinçli kararlar verebilmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Op. Dr. Sezin Kapulu ve Dahiliye Uzmanımız Dr. Sakina Gahramanova gerçekleştirdiğimiz seminerde katılımcılarımıza çok yararlı bilgiler aktardılar. Önümüzdeki günlerde anne ve bebek sağlığına ilişkin aktaracağımız güncel bilgiler, özellikle anne adayları ve yeni annelere önemli katkılar sağlayacaktır. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin, sağlık konularında bilinçli kararlar verme, güncel bilgilere erişim sağlama, toplum içinde dayanışmayı güçlendirme ve uzmanlardan doğrudan bilgi alma imkânı sunması, sağlıklı bir yaşam sürdürme konusunda yerleşik yabancılarımıza önemli katkılar sağlayacaktır. Kırgızistan ve Kazakistan Antalya Başkonsolosluklarımıza, kıymetli iş birlikleri çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim