• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Kazdağları'ndaki cam seyir terası bayramda 12 bin kişi tarafından ziyaret edildi

Kazdağları'ndaki cam seyir terası bayramda 12 bin kişi tarafından ziyaret edildi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları’nın 836 rakımlı Şahinderesi Kanyonu'na yapılan seyir terası, Kurban Bayramında Kuzey Ege’yi seçenler tarafından ziyaret edildi.

Altınoluk Mahallesi’nden çıkılan Kazdağları Cam Seyir Terası, Kurban Bayramı’nda doğal dokusu ve manzarası ile en çok tercih edilen noktalardan biri oldu

9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Edremit Körfezi’nde bulunan tatilcilerin ilgi gösterdiği Kazdağları Cam Seyir Terası, bayram tatilinin ilk 7 gününde yaklaşık 12 bin kişi tarafından gezildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde bölgeye kazandırılan seyir terası, bölge turizmine önemli katkı sağlıyor.

Ayşe Elmas, AA muhabirine, Edremit'te yaşamasına rağmen uzun zamandır görmeyi istediği cam seyir terasını bayram dolayısıyla görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Elmas, "Uzun zamandır gelmek istesem de bir türlü fırsat olmamıştı. Bugün şansımıza güzel bir havada buraya gelmek nasip oldu. Yol çok uzun gelse de güzel ve seyri doyumsuz bir yer. Keyifli bir yer üstelik. Korkmayanlar için yüksekten gelmelerini tavsiye ederim. Tabi ki bütün körfezi görebiliyorsunuz. Küçükkuyu'dan karşıdaki Midilli'ye kadar keyifli bir zaman geçirmek için güzel bir mesire yeri. Milli parkın içerisinde doğayla baş başa." dedi.

İzmir'den bayram tatili için Edremit Körfezi'ne gelen İnanç Çınar da Kazdağları Cam Seyir Terasını ürpertici bulduğunu belirterek şınları kaydetti:

"Uç kısma kadar gitmenizi tavsiye etmem. Çok içim ürperdi. Yol çok güzel fakat biraz yorucu. Uzun bir yol. Eğlenceliydi. Tavsiye ederim herkese. Manzara muhteşem. Zaten Kazdağları burası muhteşem. Bayıldık. Harika."

İzmit'ten gelerek Kazdağları Cam Seyir Terasını ailesi ile birlikte gezen Vural Karakuş ise "Çok güzel olmuş yapanların emeğine sağlık. Çok teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

6 yaşındaki Defne Karakuş da "Burası çok güzel. Buradaki camlardan çok güzel yürüyoruz. Korkmadım.” diye konuştu.

Belçika'dan Bayram tatili için Türkiye'ye gelen Erdoğan Posok ise şöyle konuştu:

"Cam terası çok güzel. Valla bende korkuluk fobisi yok, yükseklik fobisi yok. Korkmuyorum gezerim, geziyorum. Çok güzel olmuş burası. Her tarafa ayağınızın altında, deniz ayağının altında gibi. Çok güzel hoş olmuş burası. Korkanlar var. Şuradan ileri gelemeyenler var.”
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim