• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kepez’e 3 Sağlık Tesisi Müjdesi

Kepez’e 3 Sağlık Tesisi Müjdesi
Kepez Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Yeni Mahalle'ye içerisinde kanser tarama merkezinin olacağı Kepez Bedreddin Ari Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM)...

Kepez Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Yeni Mahalle'ye içerisinde kanser tarama merkezinin olacağı Kepez Bedreddin Ari Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile Varsak Karşıyaka Mahallesi'ne Teslime-Hüseyin Acar ASM inşa edilecek.

Şehir hastanesi, devlet hastanesi, diş hastanesi, Belediye sağlık merkezi ve Halk sağlığı laboratuarı yatırımlarıyla sağlık üssü haline gelen Kepez ilçesine, 3 adet yeni sağlık tesisi yatırımı daha geliyor. Yeni Mahalle'ye, içerisinde Kanser Tarama Merkezi(KETEM)'in bulunduğu SHM ve 4 hekimli ASM ile Varsak Karşıyaka Mahallesi'ne 3 hekimli ASM kazandırılıyor.

Sağlık tesisleri, Kepez Belediyesi ve hayırsever işbirliğinde yapılacak. SHM ve iki ASM binalarının yapımı için Antalya Valiliği'nde protokol imzalandı. Protokollere, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan ile hayırseverler Evar İnşaat Şirketi'ni temsilen Evren Ari ile Hasibe Özkan ve Hüseyin Acar imza attı.

Yeni Mahalleye Kanser Tarama Merkezi

İçerisinde KETEM'in de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve 4 hekimli ASM binaları, Yeni Mahalle 2431 Sokak'ta, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi ile Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında kalan Sağlık tesisi arsasına inşa edilecek.

İki sağlık tesisi binası, Kepez Belediyesi ve hayırsever Evar İnşaat firması sahibi Evren Ari işbirliğinde yapılacak. Daha sonra bu iki tesis, imzalanan protokol kapsamında Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek.

Protokol gereği, Yeni Mahalle'deki sağlık tesislerine "Bedreddin Ari" ismi verilecek.

Yeni Mahalleye Sağlıklı Yaşam Merkezi ve ASM

Kepez Bedreddin Ari SHM ve Kepez Bedreddin Ari ASM binalarının yapılacağı alan, imar planında sağlık tesisi olup, mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bulunuyor. Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Temmuz 2018 tarihli ve 627 numaralı kararıyla söz konusu arsa, sağlık merkezi yapılmak üzere 25 yıllığına Kepez Belediyesi'ne tahsis edildi.

Kepez Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü, bu alanla ilgili 2019'da protokol imzalayarak, sağlık merkezi projesine resmiyet kazandırdı.

Kepez Belediyesi, Yeni Mahalle'deki sağlık tesisi alanındaki projelendirme ve ruhsat çalışmasını tamamladı. İnşaat ruhsatının da verilmesiyle iki sağlık binasının yapım çalışmaları ve temelin atılması hazır hale gelmiş oldu.

Varsak Karşıyaka'ya ASM

Teslime-Hüseyin ACAR ASM binası ise Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde 1547 ile 1548 sokak arasındaki alana kazandırılıyor. Kepez Belediyesi bu bölgede imar planı ve parselasyon çalışması yaparak, tesisin yapılacağı arsayı oluşturdu. ASM'nin yapılacağı 891 metrekarelik arsa, Kepez Belediye Meclisi kararıyla İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi. Hayırseverler, Hasibe Özkan ve Hasan Acar tarafından tahsis edilen taşınmaz üzerine 2 ya da 3 hekimli ASM binasını anahtar teslimi yapacak.

Sağlığın merkezi Kepez

Başkan Hakan Tütüncü, doktoru ve sağlığı mahallelere, vatandaşın ayağına götürecek olan 3 sağlık tesisinin yapımına katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

İlçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine kolay şekilde ulaşabilmeleri için ASM yapımına önem verdiklerini belirten Başkan Tütüncü, "Hastaneleriyle, ASM binalarıyla, halk sağlığı laboratuarıyla, Belediye Sağlık Merkeziyle Kepez ilçesi, sağlıkta önemli bir merkez haline geldi. Sağlık tesislerimizi çeşitlendirmeye, ilçemizde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ilk basamak sağlık hizmetlerinin verildiği ASM binalarının ilçemizde yapılmasına önem veriyoruz. Görev sürem boyunca ilçemize 20'den fazla ASM kazandırdık. Bu sayıya hayırseverlerimizin desteğiyle 3 tane daha ekliyoruz. Bunların yanında 7 tane 112 Acil İstasyonunun yapılmasını sağladık. İlçemizde ASM binalarının sayısını artırmaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim