• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Kozmetik ürün ihracat sertifikaları hakkında önemli duyuru

Kozmetik ürün ihracat sertifikaları hakkında önemli duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından kozmetik ürün ihracat sertifikaları hakkında önemli duyuru yayımlandı.

Kozmetik Ürün ihracat Sertifikaları Hakkında Önemle Duyurulur

Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı`na yapılan sertifika başvurularında; Kozmetik ürün sertifikaları ivedilikle değerlendirilip sertifika düzenlenmesi aşamasında tahakkuk oluşturularak Firma yetkilisine ve kullanıcısının kayıtlı e-postasına ödeme referans numarası sistem üzerinden gönderilmektedir.

Son zamanlarda sertifika talebi olan firmaların tahakkuk işlemlerini takip etmediği, tahakkuk süresi içinde ödemelerini gerçekleştirmedikleri için başvurularının iptale düştüğü tespit edilmiştir. İlaveten bu durum kaynaklı aynı başvurunun tekrar tekrar yeni başvuru olarak gelmesi nedeni ile işlemlerin başlangıca dönmesi zaman ve iş kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle kozmetik ürün sertifika başvurusu yapan Kozmetik Üreticilerinin Tahakkuk ödemelerini zamanında yapmaları ve firma bilgilerini güncellemeleri/güncel tutmaları önem arz etmektedir.

Ayrıca Kurum ana sayfasında yer alan Kozmetik Sekmesi altındaki Belgelendirme Faaliyetleri Birim sayfasında yer alan standart dilekçe, matbu Deklarasyon belgesi, bildirim işlemleri tamamlanmış kozmetik ürün olarak kayda alınmış ürünler için sertifika talebinde bulunulması, bildirim listesinin bu doğrultuda (Bildirimlere ait EUP/ ESY / ÜTS numaralarının) doğru ve eksiksiz düzenlenmesi, elektronik başvurunun ilgili kılavuz doğrultusunda doğru ve eksiksiz yapılması; sistem tarafından oluşturulan iş takip numarasının standart dilekçe üzerine yazılarak başvuru ekinde yer alan belgelerin yetkililerce imzalanıp kaşelenerek Kurumumuza gönderilmesi gerekmektedir. 

Bu hususlara özen gösterilmesi öncelikli işlemler olarak değerlendirilen ihracat amaçlı kozmetik ürün sertifika başvurularının iş süreçlerinde aksama yaşanmaması ve iş gücünün doğru ve verimli kullanılması adına önem arz etmektedir.

Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim