• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Kütahya'da hekimler, yabancı meslektaşlarına "tiroid ablasyon" eğitimi verdi

Kütahya'da hekimler, yabancı meslektaşlarına "tiroid ablasyon" eğitimi verdi
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Biriminde görevli hekimler,

yerli ve yabancı meslektaşlarına "tiroit ablasyon" ile “paratiroit ablasyon” olarak adlandırılan yakma tedavisi konusunda eğitim veriyor.

Ankara Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Evren Üstünel, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesinden Uz. Dr. Murat Aktaş ile Çin, Mısır ve Tayland’dan gelen misafir hekimler, hastanenin Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı ve ekibinin gerçekleştirdiği tiroit ablasyon ve paratiroiüd ablasyon işlemleri eğitimine katıldı.

Korkmaz ve Urfalı, hekimlere, tiroit nodüllerine ve paratiroit adenomlarına ameliyatsız tedavi olarak bilinen “mikrodalga ablasyon uygulama" yöntemi konularında ileri teknoloji teknikleriyle uygulamalı olarak anlattı.

Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, gazetecilere, misafir meslektaşlarının 3 işleme katıldıklarını ve gösterilen teknikleri gözetimleri dahilinde uygulama fırsatı bulduklarını söyledi.

Eğitimler sonunda hekimlerin uyguladıkları teknikler ile ilgili sertifika alacaklarını aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

“Günümüze kadar bu nodüller ameliyat ile tedavi edilmekteydi. Ancak bizim hastanemizde uyguladığımız ameliyatsız küçük bir iğne deliğinden girerek lokal anestezi ile hastaları aynı gün taburcu ettiğimiz mikrodalga ablasyon tedavisini’ başarı ile uygulamaktayız. Teknolojik cihazların kullanılması ve bizim geliştirdiğimiz yeni tekniklerle birleştirildiğinde çok güzel sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlar yurt dışındaki hekimlerin ilgisini çekti. Doktorlar, sadece 3 ülkeden değil dünyanın her tarafından eğitim için geleceklerdir.”

Konuklardan Mısırlı Dr. Omar Sameh Heidar Elaassar ise aldıkları eğitimin kendileri için faydalı olduğunu anlattı.

Mısır'da kullandıkları cihazlardan farklı cihazları görme şansı yakaladıklarını ifade eden Elaassar, "Burada çok iyi bir altyapı var. Hastane imkanları çok iyi. Çok yüksek seviyede sağlık hizmeti sunuluyor. Eğitimlerin daha kolaylıkla gerçekleştirildiğini görüyorum.” dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan da hastanede uygulanan yöntem ve teknikler ile teknolojik imkanların her geçen gün arttığını dile getirdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim