• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Lepra Hastanesi'ne hekim atanmayınca hizmetler durdu, kapıya kilit vuruldu

Lepra Hastanesi'ne hekim atanmayınca hizmetler durdu, kapıya kilit vuruldu
Prof. Dr. Türkan Saylan’ın kurucusu olduğu yaklaşık üç yıldır durumu yılan hikâyesine dönen İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi’ne uzun süre hekim atanmadığı ortaya çıktı.

Hastanenin doktorsuz kaldığı, hastanede hizmetin durduğu, tedavi gören hastaların bir kısmının taburcu edildiği, bir kısmının ise Avcılar’daki Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniğine sevk edildiği belirtildi. SES işyeri temsilcisi Leyla Koç Üzüm, “Lepra Hastanesi Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüğü gözünde tecrit edilmiş” dedi.

‘Kurumsal mobbing var’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) işyeri temsilcisi Leyla Koç Üzüm, hastanenin cuma günü itibarıyla kapısının kilitlendiğini belirterek “Mahkeme kararının ardından 6 ay geçmesine karşın hastaneye bir hekim bile atanmadı. Bir süredir Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları hizmet veriyordu. 15 gün önce bu hekimler yeniden kendi hastanelerine dönünce hastanemiz doktorsuz kaldı” dedi. Hastanede 15-20 yatarak tedavi gören hastanın bulunduğunu, bu hastaların bir kısmının taburcu edildiği, bir kısmının Avcılar’daki polikliniğe sevk edildiğini anımsatan Üzüm, “Hastane cildiyede de hizmet veriyor ve bu alanda da oldukça iyi bir yerde. Her gün 150-200 telefon alıyoruz. Hastalar olanlara inanamıyorlar. Hastanede kurumsal mobbing var. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ekolünden gelen hiç mi doktor yok, hiçbiri mi lepra (cüzam) konusunda hizmet vermek istemiyor? Neden hekim atanması yapılmıyor” diye sordu.

Hekim olmayınca döner sermaye de çalışamıyor

Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi’nin eski çalışanlarından Dr. Mustafa Sütlaş özetle şunları söyledi: “Hekim olmadığı için hastanenin döner sermayesi çalışamıyor, kurumun hizmetine, varlığını sürdürmesine yönelik tüm işlemler de döner sermayeye bağlı olduğu için hastanenin kendi hastalarına bile resmen hizmet vermesi mümkün olamıyor. Dr. Sadi Konuk Hastanesi’ne bağlanma işlemi sırasında kendi bünyesine aldığı hemşirelerin bir bölümünün bağlanma kararının iptaliyle eski çalıştıkları kurumun bünyesinde çalışmayı yeğlediler ve Lepra Hastanesi’ne dönmek istediler. Hastanede mesai saatinde bile sürekli olarak uzman hekim bulundurulmuyor. Yine yasalara ve hasta haklarına aykırı bir şekilde asistanlarla hizmet veriliyor.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim