• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Meme estetiği ile ilgili merak edilenler!

Meme estetiği ile ilgili merak edilenler!
Hamilelikleri sonrasında meme hacminde azalma olan, göğüsleri arasındaki hacimsel farklılıklar neticesinde mutsuz olan, kanser cerrahisinden sonra eski göğüslerine kavuşmak isteyen kadınların isteklerine, meme estetiği cevap vermektedir.

Kadınlar için vücut profili içerisinde büyük önem teşkil eden meme görüntüsü, bu konuda memnuniyetsizlik duymakta olan hanımlar açısından, meme estetiği sayesinde son bulmaktadır. Hamilelikleri sonrasında meme hacminde azalma olan, göğüsleri arasındaki hacimsel farklılıklar neticesinde mutsuz olan, kanser cerrahisinden sonra eski göğüslerine kavuşmak isteyen kadınların isteklerine, meme estetiği cevap vermektedir.

Meme Büyütme

Meme büyütme, dikleştirme ve küçültme kadınların en fazla tercih ettiği operasyonlardır. Genel anestezi altında ve hastane şartlarında gerçekleştirilen meme estetiği operasyonlarında içi sıvı silikon ile dolu olan protezler kullanılır. Kullanılan protezler güğüs içerisine, meme başının etrafından ve memenin altından açılmakta olan 4 cm genişliğinde ki kesikler ile yerleştirilir. Silikondan yapılan protez, ya göğüs kaslarının arka kısmına ya da meme dokusunun alt kısmına yerleştirilir. Kas altına protezi yerleştirmek, parçanın saklanması açısından daha iyi olmakla beraber, yöntem çok ağrılıdır. Kas üstü yerleştirme yapmak daha kolaydır ancak, protezi iyi örtememe riskini de beraberinde getirir. Protezin kas zarının altına yerleştirilmesi üçüncü bir seçenektir, ancak usta cerrahların yapabileceği, ameliyat süresi uzun olan bir operasyondur. Kas üstü ve kas altı yöntemlerinin getirmekte olduğu avantajların, ikisine de sahiptir.1 ile 2 saat arasında süren operasyonun sonucunda, 1 gün hastanede kalmak yeterli olmaktadır.

Protez Tipleri

Göğse yerleştirilen protez tipleri, damla şekilli, yuvarlak, pütürlü veya düzgün yüzeyli olmak üzere farklılık gösterir. Göğsün yapısı tam yuvarlak değildir. Yukarıdan gelen hafif eğim meme başına doğru bir yükselti göstererek, keskin bir yay şeklinde memenin altına dönmektedir. Memenin sahip olduğu bu yapı nedeni ile günümüzde, anatomik protezler üretilmeye başlanmıştır. Daha doğal bir görüntü ve his vermekte olan bu anatomik şekilli protezler, koheziv jel içermektedir.

Meme Küçültme

Meme küçültme operasyonlarında, ilk muayene sonucunda hastanın bünyesine yakışacak olan meme büyüklüğü tespit edildikten sonra, hastanın göğüs ölçüsü alınır ve memenin fotoğrafları çekilir. Meme başının aldığı pozisyon ve ne kadar yukarıya taşınacağı tespiti yapılır, meme estetiği ameliyatının oluşturabileceği komplikasyonlar hakkında hasta bilgilendirilir. 30 yaş üstü hastalarda, bu operasyona girmeden mamografi çektirme zorunluluğu vardır. Mamografinin değerlendirilmesi yapılarak, operasyon sonucunda çıkartılacak olan materyallerin, patolojiye gidip gitmeyeceğine karar verilir.

Operasyona girecek olan kadın ideal kilosuna yakın bir kiloda olmalıdır. Ancak bu şekilde meme dokusundaki yağ miktarında azalma görülebilir. İdeal kilo, komplikasyonların azalmasını sağlarken, operasyonun yapılmasını da kolaylaştırmaktadır. Ameliyat sırasında oluşabilecek bir takım olumsuzlukların diğer sebepleri de, alkol, sigara ve hastanın kullandığı ilaçlar olmaktadır. Bu tarz durumlarda önceden önlemler alınmakta ve hasta genel anestezi altında ameliyata alınmaktadır.

Operasyondan Sonra

Operasyonun bitiminde, göğüslere gaz ve elastik bandaj ile pansuman uygulanır. Cildin altında sıvının birikmesini önlemekte olan silikon boruların çıkarılma süresi, 1 ile 2 gün arasındadır. Cerrahi işlem sonrası 2 gün ağrılıdır ve hastaya ağrı kesici verilmesini gerekli kılar. Bandajlar ise, 2 ile 3 gün sonrasında çıkartılır. Bir kaç hafta süresince cerrahi sutyen takılır. Cilt kurulukları açısından antibiyotikli kremler kullanılması ile birlikte, dikiş yerleri kuru olarak bırakılır.

Meme estetiği sonrası birinci mensturasyonda göğüslerde şişme ve ağrı olur. İlk altı haftada ise geçici his kaybı yaşanır. Hasta işlemin ertesi günü ayağa kalkma ile birlikte, 2 ile 3 hafta arasında ağır olan hiç bir işi yapmamalıdır. 2 hafta sonunda işe ve sosyal hayata dönüş yapmak mümkün olmaktadır. İlk bir ay içerisinde spor faaliyetleri açısından, sıkı sutyen takılması zorunluğu vardır. Yara kenarlarında kabuklanma görülmesi ve pembe sıvının akması normal sayılan durumlardır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim