• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

MS için uçuyorlar

MS için uçuyorlar
Fly for MS, MS hastalığının dünya çapında bilinirliğini arttırmaya yönelik ve ilk defa gerçekleştirilen bir çabadır.

FLY for MS’ eşi benzeri şu ana kadar gerçekleştirilmemiş MS hastalığının dünya çapında bilinirliğini arttırmaya yönelik bir çabadır.

30 Ağustos 2010 tarihinde New York’tan küçük özel bir    uçakla yola çıkacak ekip, yaklaşık 47.000 km yol kat edip, 30 ülkede 60 gün boyunca  MS’in tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

1.2 milyar nüfusa sahip 30 ülkeyi ziyaretleri sırasında dünyadaki MS’lilerin %70’ini oluşturan 1.4 milyonluk bir kitleye hitap edeceklerdir.

Sadece tanıtımın ötesinde 150 MS hastasının hayatına doğrudan etki edilecek ve her ülkede MS hastalarının karşılaştığı güçlükler tüm dünyaya duyurulacak ve bunlara çözümler üretilecektir.

ANDREI FLOROİU ve EKİBİ


d73_rr008.jpgTüm organizasyonun başında bulunan Andrei Floroiu MS ilacı üreten biyoteknoloji firmalarına yatırım yapan eski bir Wall Street uzmanıdır. Amerika’da ve Avrupa’da 500’ü aşkın MS hastası ve 100’den fazla MS doktoruyla ile       tişim halinde olan Floroiu, MS hakkında herkesin ne kadar az bildiğini fark etmiştir. Invus Grup, McKinsey & Co., JP Morgan, Morgan Stnely ve IBM firmalarında görev almıştır.

Budapeşte Politeknik Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi’nden sonra Wharton School’dan master derecesi almıştır.

Floroiu aynı zamanda özel pilottur.

12 kişiden oluşan ekip çok hızlı bir şekilde bir araya gelerek MS’in tanıtılması için projeye katkıda bulunmaya karar verdiler. Gönüllülerden oluşan ve farklı ülkelerden, farklı bilgi birikimleriyle bir araya gelen ekibin böyle geniş bir yelpazeye sahip olması kendilerine ayrı bir güç katmaktadır.

‘FLY MS PROJESİ’NDE BİRLİKTE NELER YAPILABİLİR?

FLY for MS ‘Sky is not the Limit’ projesi kapsamında ana haber bültenlerinin birinde Andrei Floroiu’nun da konuk olabileceği bir program.
Andrei Floroiu, bir grup MS hastası ve gazetecilerin de içinde bulunduğu bir ekibin özel uçakla şehir turu atması.
Andrei Floroiu’nun herhangi bir show ve / veya haber-tartışma programında konuk olması.
Bu faaliyetler sayesinde Türkiye MS Derneği Rehabilitasyon ve Rekreasyon Merkezi’nin inşaatı tamamlanmış olacaktır.

Türkiye MS Derneği : www.turkiyemsdernegi.org
FLY MS : www.flyms.org

 MS Hastalarına Uluslararası Destek…

‘’FLY for MS’’ ekibi MS (Multipl Skleroz) hastalarına destek amacıyla Türkiye’ye geliyor!!! Amerika’dan yola çıkan ekip 60 günde 30 ülkeyi ziyaret ederek 47.000 km. yol kat edecek.

FLY for MS, Multipl Skleroz hastalığının dünya çapında bilinirliğinin arttırılması için yapılan büyük bir girişim. Bu girişimin öncüsü olan ekip, 31 Ağustos 2010 tarihinde New York’tan yola çıkarak Atlantik’i ve Avrupa’yı geçip 60 günde 30 ülke ziyaret edecek. Fly for MS şu ana kadar gerçekleştirilen en uzun uçuş olup, en geniş kapsama sahip MS organizasyonudur. Türkiye’de ise bu ekip 29 Eylül Saat 13:00’de Şişli Belediye’si Konferans Salonu’nda, Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’ün de katılımıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek, “Fly for MS” hareketinden bahsedecek; bir MS hastası ve Sn. İclal Aydın’ın da yer alacağı özel bir uçuş gerçekleştireceklerdir.

1989 yılında Multipl Skleroz hastalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan Türkiye MS Derneği, 20 yılı aşkın bir süredir İstanbul’daki merkezi ve Ankara’daki şubesiyle hizmet vermektedir. İstanbul’da inşaatı sürmekte olan Rehabilitasyon ve Rekreasyon Merkezi ise Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’ün de destekleriyle yakında hizmete açılacaktır.

Hastalığın bilinirliğini artırmak ve ülkemizde bulunan yaklaşık 35 bin civarındaki MS hastasına ve yakınlarına destek olmak misyonunu üstlenen dernek, tıbbi konularda da bünyesindeki tıbbi komite yardımıyla görev yapmaktadır.

Dernek, Rehabilitasyon ve Rekreasyon Merkezi’nin tamamlanması amacıyla bir de SMS kampanyası yürütmekte olup, faturalı cep telefonlarından 5776’ya gönderilecek her boş mesaj 5 TL olarak derneğe katkı sağlamaktadır.


MS, Multiple Skleroz, beyin ve omurilikteki sinirlerin yıpranması sonucu ortaya çıkan bir merkezi sinir sistemi hastalığı. MS hiç beklenmedik bir anda görme kaybı, konuşma ve yürüme bozukluğu, elde beceri kaybı ve dengesizlik gibi belirtilerle kendini gösteriyor ve 20-40 yaş arası yetişkinlerde daha çok görülüyor. Türkiye’de 35 bin kadar MS hastası bulunuyor. MS’in henüz bir tedavisi yok.

(www.turkiyemsdernegi.org)

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4543 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MS hastası Serdar Ortaç: Yürürken dengede duramıyorum!24 Kasım 2017 Cuma 19:33
  • MS kadınlar için daha tehlikeli01 Haziran 2017 Perşembe 11:46
  • MS kadını tehdit ediyor14 Mayıs 2016 Cumartesi 09:27
  • Türkiye'nin Holly'si MS'lilere umut oldu24 Ocak 2016 Pazar 09:51
  • 27 Mayıs Dünya Multipl Skleroz Günü26 Mayıs 2015 Salı 10:12
  • "Bulanık görme, MS habercisi"27 Mart 2015 Cuma 09:49
  • MS, Gençleri Vuruyor"11 Kasım 2014 Salı 13:51
  • MS ile yaşamın en iyi destekçisi egzersiz30 Haziran 2014 Pazartesi 11:02
  • Dünya genelinde kaç kişi MS hastası?29 Mayıs 2014 Perşembe 13:56
  • Multipl Skleroz (MS) Hastalarına 'Akdeniz Diyeti'29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:25
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim