• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 15 °C

Müdür Kabak, Yapılan Yeni Yatırımlar Ve Sağlık Çalışmalarını Anlattı

Müdür Kabak, Yapılan Yeni Yatırımlar Ve Sağlık Çalışmalarını Anlattı
Muş Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kabak, kentte yapılan yeni yatırımlar ve sağlık çalışmalarını anlattı.

Muş Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kabak, kentte yapılan yeni yatırımlar ve sağlık çalışmalarını anlattı.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken Muş Sağlık İl Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Mehmet Kabak, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sağlık alanında yapılan hizmetleri açıkladı. Doç. Dr. Kabak, il merkezi ve ilçelerde yapılan çalışmaları ve sonrasında yapılacak olan çalışmaların bir faaliyet raporunu hazırlayarak sağlık haritası çıkaracaklarını söyledi. Doktor ve sağlık personeli ile ilgili yaşanan eksiklik için gerekli görüşmeleri sağlayarak sorunu çözeceklerini belirten Doç. Dr. Kabak, "Muş'ta il geneline hitap eden bir hastanemiz var, elbette de sıkıntılarımız da olacak. Doktor ve sağlık personeli ile ilgili yaşanan eksiklik için gerekli görüşmeleri sağlayarak Sağlık Bakanlığımıza bildirdik. İnşallah en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı yatırımları kapsamında ilçe ziyaretlerimiz de devam etmektedir. Bazı ilçelerimizde hayata geçirilen sağlık kuruluşlarımız oldu ve yatırımlar kapsamında diğer ilçelerimiz için de harekete geçtik. Burada hastalarımıza hızlı ve güvenilir sağlık hizmeti verebilmek adına çalışmalarımız ve incelemelerimiz bu kapsamda devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımızın katkılarıyla devam edeceğimiz projelerimizi sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Muş ilini sağlık hizmetleri açısından en iyi noktaya getirmek için ekibimizle profesyonelce çalışıp ilimizi en iyi noktaya getireceğiz" dedi.

İl merkezi ve ilçelerdeki tüm sağlık kurumlarını yerinde incelediklerini ifade eden Kabak, Muş Devlet Hastanesine hemen hemen tüm branşlara atamaların olduğunu ifade ederek, "Sağlık alanında en iyi hizmeti sağlayabilmeyi hedefledik. Özellikle yoğun bir şekilde çevre illere yapılan hasta sevkini minimum seviyeye indirmeyi gayret ediyoruz. Sağlık alanındaki tüm birimlerde iyileştirmeye yönelik adımlar attık. 5 Aralık tarihi itibariyle Muş'a atandım. Bu tarihten itibaren Muş'a hizmet etmek benim görevim. İl merkezi ve ilçelerdeki tüm kurumlarımızı yerinde inceledik. Sağlık birimlerimizde tespit edilen eksik malzeme ve gerekli tadilat işlemleri için gerekli işlemleri başlattık. Sağlık Bakanlığının desteğiyle gerekli alanlarda güncelleştirilmeye gideceğiz. Muş Devlet Hastanesine hemen hemen tüm branşlarda atamalarımız oldu. Öncelikli amacımız, il dışına yapılan sevklerin önüne geçmek. Vatandaşlarımızı hastanedeki kuyruklardan kurtarmaktır. Bu nedenle acil branşlarımızı bakanlığımıza bildirdik ve ciddi anlamda yeni atamalarımız oldu" şeklinde konuştu.

İnşaatı devam eden hastanelerle ilgili de bilgi veren Kabak, "500 yataklı Muş Devlet Hastanesi binasında çalışmalarımız devam ediyoruz. Malazgirt ve Hasköy ilçelerimizde yapımı devam eden hastanelerimizin bir an önce bitirilmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. İlçelerimizde diş hastanesi ünitelerini çoğaltacağız. Vatandaşlarımızın en iyi şekilde sağlık hizmeti alması için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemiz insanlarının gelir düzeyi belli. Bir hastayı il dışına sevk ettiğiniz zaman, o ailenin tamamını il dışına göndermiş oluyoruz. Bir kişiyi değil yani tüm aileyi sevk etmiş oluyorsunuz. Böylelikle halkımız çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Halkımızın il dışında değil de Muş'ta tedavi olması, benim en büyük isteğimdir. Muş Devlet Hastanesinde bütün imkânlarımızı en üst seviyede zorlamak istiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın desteği ile tüm sorunlarımızın üstesinden geleceğiz. İnançlıyız ve kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim