• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Müezzinoğlu: Verilen 10 kilo diyabet riskini yüzde 56 önler

Müezzinoğlu: Verilen 10 kilo diyabet riskini yüzde 56 önler
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Obeziteyi yüzde 10 azalttığımızda bireyde diyabet olma riski yüzde 56 azalır” dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyabete Destek Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı.
Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, gündemlerinde hep diyabet konusunun olduğunu belirterek “Kötü alışkanlıklardan uzak durabilme kültürünü ve sivil toplum dinamikleriyle bunu besleyen bir algı yönetimini güçlü yapmamız lazım. Gündemimizde hep bu konular var. En temel sorun veya etken tütün ve tütün ürünleri, kötü alışkanlıklar, alkol kullanımı. Tütün, tütün ürünleriyle, alkol ve kötü alışkanlıklarla olan mücadelemizi dünya gündeminden çıkarmamalıyız. İkinci temel etken sağlıklı beslenme. Ailede bir bilinci oluşturamazsak, toplum olarak bunu sahiplenemezsek sağlıklı beslenme konusundaki zaafiyetler diyabetin de, kanserinde alt yapısını oluşturuyor. Üçüncüsü de hareketli yaşam. Hareketli yaşamı da her bireyin, her ailenin gündemine yerleştirmemiz lazım” dedi.

'GÜNDE YARIM SAATİNİZİ HAREKETE AYIRIN'

Günde yarım saat spor yapılması gerektiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu “24 saatin yarım saati, yani 50'de birini kendi sağlıklı yaşamı için harekete ayırmayan bir bireyin kendisine saygı duymadığını kabullendirmemiz, onu o kültürle yetiştirmemiz lazım. Günde yarım saatini harekete ayırmayan bir birey kendisine, sevdiklerine değer vermiyor demektir. Hayata, sağlıklı yaşama değer vermiyor demektir. Bunu da bulaşıcı bir hastalık değil, bulaşıcı bir sağlık konusu olarak topluma bulaştırmamız lazım. Kötü bir yaşam tarzı nasıl bulaşıcı olarak yayılıyorsa bizim de doğruları bulaşıcı bir şekilde topluma mal etmemiz lazım” diye konuştu.

KİLO VER RİSKİ AZALT

Kilonun yüzde 10 düşürülmesinin diyabet riskini yüzde 56 oranında azalttığına vurgu yapan Müezzinoğlu “Sağlıklı beslenmesi, aktif bir yaşamı olması, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve obezite. Obeziteyi yüzde 10 azalttığımızda bireyde diyabet olma riski yüzde 56 azalır. Yani yüzde 10 kiloyu azaltmak yarıdan çok daha fazla diyabetle olan riskini azaltır. Gelecek yıllarda özellikle sağlıklı yaşam kültüründeki tütünle mücadelede yakaladığımız başarıyı artırarak devam etmek, kötü alışkanlıklardan çocuk ve gençlerimizi koruyabilmek, aileyi sağlıklı yaşam kültürü anlamında bilinçlendirebilmek, obeziteyi yüzde 10 gibi azaltabilme başarılarına imza atabilecek bir ülke olabilmeyi temelli ediyorum” şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5748 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim