• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Müezzinoğlu'ndan "Ebola" virüsü açıklaması

Müezzinoğlu'ndan "Ebola" virüsü açıklaması
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'de bugüne kadar 35 kişinin Ebola virüsü şüphesiyle takip edildiğini, hiçbirinde Ebola virüsü tespit edilmediğini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de bugüne kadar 35 kişinin Ebola virüs hastalığı şüphesiyle takip edildiğini, hiçbirinde Ebola virüsü tespit edilmediğini bildirdi.

Müezzinoğlu, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin, Ebola vakaları ve alınan tedbirler konusunda yazılı soru önergesini yanıtladı.

Müezzinoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelen Fildişi Sahili'nden bir yolcuda Ebola virüsüne rastlanıp rastlanmadığı surusuna, söz konusu kişiyle ilgili yapılan kontrolde virüse rastlanmadığı yanıtını verdi.

Mehmet Müezzinoğlu, cevap yazısında, Türkiye'de Ebola virüsüne karşı alınan tedbirler hakkında da bilgi verdi.

EVH salgınının Bakanlık tarafından başından beri takip edildiğini belirten Müezzinoğlu, konuyla ilgili ilk değerlendirme toplantısını 4 Nisan 2014 yılında ilgili uzmanlardan oluşan çalışma grubu ile yaptıklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, söz konusu hastalığın görüldüğü bölgeye giden vatandaşların hastalık hakkında bilgilendirildiğini, bu bölgelerden dönen vatandaşlara, 3 haftaya kadar hastalığın belirtilerinin ortaya çıkabileceği konusunda uyarılar yapıldığını kaydetti.

Ülke genelinde sağlık personelinin de konuyla ilgili bilgilendirildiğini belirten Müezzinoğlu, ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu web sitesinde bilgi notları yayımlandığını bildirdi.

Müezzinoğlu, 22 Ağustos 11 Kasım 2014 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde, 5 Eylül ve 17 Kasım 2014 tarihlerinde de kurum dışı ilgili sektörlerle toplantılar yapıldığını ve hazırlıkların gözden geçirildiğini ifade etti.

Mehmet Müezzinoğlu, cevap yazısında şunları kaydetti:

"EVH salgınını önleme çalışmaları kapsamında, korunma ve kontrol faaliyetleri ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Uluslararası giriş noktalarında görev yapan personele ve ilgili paydaşlara konuyla ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Gerekli durumlarda kişisel koruyucu ekipmanlar bu noktalarda görev yapan personele dağıtılmıştır. Kritik noktalarda 24 saat esasına göre çalışan personel sayısı artırılmıştır.

Etkilenmiş bölgeden gelen uçuşlara yönelik olarak Türk Hava Yolları ile toplantı yapılarak gereken önlemler hayata geçirilmiştir.

Etkilenmiş bölgelerden gelen uçaklarda, Ebola virüsü hastalığına yönelik bilgilendirme anonsları yapılmaktadır. Bu uçakların yolcu listeleri Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile paylaşılarak, 3 hafta süre ile aile hekimlerince yolcuların takibi yapılmaktadır.

Etkilenmiş bölgelerden gelen gemilere, limanlarımıza yanaşmadan önce açıkta denetim yapılarak, uygun görülürse limana yanaşma izni verilmektedir."

Müezzinoğlu, Türkiye'de bugüne kadar 35 kişinin Ebola virüs hastalığı şüphesiyle takip edildiğini, hiçbirinde Ebola virüsü tespit edilmediğini bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim