• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Muğla Diş Hekimleri Odası, Diş Hekimliği Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Muğla Diş Hekimleri Odası, Diş Hekimliği Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
Muğla Diş Hekimleri Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Muğla Diş Hekimleri Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğretim üyeleri il 1, 2 ve 5'inci sınıf öğrencilerine Oda, Türkiye'de ve dünyada hekim başına düşen hasta sayısı, fakülte sayısı, gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Doruk Alp, genç meslektaşlarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Muğla genelinde özel ve kamuda toplam 750 diş hekimimiz var. Muğla'da hekim başına düşen hasta sayısı Bin 321. Avrupa Birliği ortalaması Bin 570. Onun bile yüzde 20 üstündeyiz. Türkiye ortalaması ise Bin 822. Türkiye'de 47 bin diş hekimi var. 5 yıl sonra 90 bin rakamına yaklaşacağız. Bunun sürdürülebilir olmadığını sürekli olarak her mecrada dile getirmeye çalışıyoruz. 47 bin diş hekiminin yüzde 60'ı serbest olarak çalışıyor. 30 AB ve aday ülkesinde Diş Hekimliği sayısı 353 iken Türkiye'deki Fakülte sayısı şu an 90 aktif, 17'si de neredeyse öğrenci almayla hazırlanan 107 Üniversite var. Nüfusumuza en yakın olan Almanya'ya göre neredeyse üç katı Üniversiteye sahip olacağız. Bizim mesleğimiz için en büyük tehlike, verdiğimiz mezun sayısı nüfusumuz ile oranlı olmadığı için bize gelecekte büyük bir problem olarak dönecek 5 yıl içeresinde. Bundan 6 yıl sonra şu an Bin 300 olan hekim başına düşen hasta sayısı 513'e düşecek. Karar alıcılarımızdan ricamız, yeni açılacak Diş Hekimliği fakültelerinin açılmaması gerektiği, ya da en azından 3 yıl boyunca yeni öğrenci alınmaması gerektiğini yüksek sesle söylememiz gerekiyor" dedi.

Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Alp, bir yıllık görev süresinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar ile projeler hakkında da bilgi verirken, hedeflerinin kamu ve özel sektördeki paydaşları ile sağlık turizmi konusunda Muğla'yı merkez kentlerden birisi durumuna getirmek olduğunu açıkladı.

Muğla Diş Hekimleri Odası Saymanı ve aynı zamanda Türkiye Diş Hekimleri Birliği Genel Merkez Saymanı Diş Hekimi Umut Barış Baykara Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine oda çalışmaları hakkında bilgi verirken, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Muğla Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Feyzullah Gülada öğrencilere tecrübelerini aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim