• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 25 °C

Muş’ta "Erken Teşhisle Hayat Kurtar" Temalı Etkinlik

Muş’ta "Erken Teşhisle Hayat Kurtar" Temalı Etkinlik
Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle "Erken Teşhisle Hayat Kurtar" temalı stant ve sergi açıldı.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle "Erken Teşhisle Hayat Kurtar" temalı stant ve sergi açıldı.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla "Erken Teşhisle Hayat Kurtar" temasıyla etkinlik düzenledi. Devlet Hastanesi girişinde kurulan stantta, kanseri atlatan vatandaşların duygu dolu mesajlarını içeren fotoğraflar sergilendi. Ayrıca sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara kanser hastalığı hakkında bilgilendirme yapılarak, ücretsiz kanser taraması uygulandı. Etkinlikte hem kanserle mücadeledeki başarı hikâyeleri paylaşıldı hem de toplumda kanserle ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Standı gezen Vali Avni Çakır, kanser hastalığında erken teşhisin önemine değindi. Kanser hastalığında en büyük tedavinin erken teşhis olduğunu ifade eden Vali Çakır, "Bu anlamda ilimizde sağlık ordumuz yoğun bir mesai içerisinde. İnsanlarımıza farkındalığı göstermeye çalışıyoruz, onların bilinçlenmesini sağlamaya gayret ediyoruz. Özellikle kadınlarımıza yoğun bir meme kanseri taraması uyguluyoruz. Bugün de hem kanserle daha önce mücadele etmiş ve onu yenmiş hastaların bu konuda dünyaya, insanlığa vermiş olduğu mesajları gördük hem de açılan standımızı gezdik. Muş'ta her haneye girerek tarama potasındaki hastalarımızın tamamını kontrolden geçirmek istiyoruz. Sağlık birimlerimiz gece gündüz vatandaşlarımızın taleplerine karşılık vermek için çaba gösteriyor. Sağlık ordumuza başarılar diliyorum" dedi.

Vali Çakır, "Muş'ta şu an 445 yataklı bir devlet hastanemiz mevcut, ikinci devlet hastanemizin yapımına da devam ediliyor. Orası eğitim araştırma hastanesi olacak. Bizim ana branşlarda ciddi bir hekim açığımız kalmadı. Sağlık kuruluşlarımızın verdikleri hizmet, komşu illerimizle kıyasladığımız zaman ne Bitlis'in Muş'tan, ne Muş'un Bingöl'den çok fazla ileri veya geriliği yok. Yapılan başarılı çalışmaların vatandaşlarımıza duyurulmasında bir eksiklik var. Son dönemde Muş'la alakalı çok pozitif haberler görüyorsunuz. Allah'a şükür Muş Devlet Hastanesi'nin hem yönetici kadrosuyla, hem hekim kadrosuyla, hem teknik imkanlarıyla bölgedeki hastanelerden geri kalan tarafı yok. Burada branşı olmayan bölümlerdeki hastalarımızı sevk ediyoruz, bizde branşı olan bölümlerdeki hastalarımızın tedavi önceliğini burada yapacağız. Bu konuda çok güzel çalışmalarımız var. Muş'ta tedavi imkanı olan hiçbir hastayı dışarıya göndermeye sıcak bakmıyoruz. Öncelikle buradaki imkanlarımız sonuna kadar kullanılacak, ondan sonra hekim zaruri görürse dışarıya sevki gerçekleştirilir" dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak ise, açtıkları stantta hastalara kanser taraması yaptıklarını belirterek, "Şu anda Muş'ta 2023 yılı içerisinde bin 800'e yakın meme kanseri taraması, 2 bin 500'e yakın HBV taraması, 3 bin 800 vatandaşımıza da kolorektal taraması yapıldı. Şu an Muş'ta 143 kanser hastamız var ve bunları onkoloji uzmanımız tarafından takip edilip, tetkik ve tedavisi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Vali Çakır ve beraberindekiler, daha sonra Devlet Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi gören hastaları ziyaret etti. Programa Devlet Hastanesi Başhekimi Acil Tıp Uzm. Ömer Başer de katıldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim