• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 22 °C

Omurilik felçli milli tenisçi Ebru Sulak'ın hayali, engelli çocukları sporla tanıştırmak:

Omurilik felçli milli tenisçi Ebru Sulak'ın hayali, engelli çocukları sporla tanıştırmak:
Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı oyuncusu 43 yaşındaki Ebru Sulak'ın hayali, engelli çocukların spor yapmasını sağlamak.

"Bu spor; çoğu engelli arkadaşım evinden dışarı çıkamazken benim yurt dışında ülkemi temsil etmeme, kimsenin yardımına ihtiyacım olmadan bağımsız şekilde sandalyemi sürüp İstanbul şartlarında çok güçlü şekilde hayatımı devam ettirmeme olanak sağladı"

Çubuklu Tenis Kulübünün milli sporcusu olarak İstanbul'da yaşamını sürdüren bir çocuk annesi Sulak, 2001'de balkondan düşmesi sonucu omurilik felci oldu. Uzun süre gördüğü tedavilere rağmen yeniden ayağa kalkamayacağını öğrenen Sulak, bu duruma çok üzülse de yaşama azmini hiç yitirmedi.

Spora ilk olarak 2009'da golfle başlayan milli sporcu, bir yıl ilgilendiği bu branşın ardından "kalbimde yatan spor" olarak nitelendirdiği tenise geçti.

Tenisle adeta bütünleşen Ebru Sulak, kortlarda rakiplerine karşı mücadele veriyor. Başarılı sporcu, 2010-2020 yılları arasında uluslararası müsabakalara da katılırken, yaşanan Kovid-19 salgın dönemi ve ardından da sponsor bulamaması nedeniyle yurt dışındaki organizasyonlara gidemedi.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği son sınıf öğrencisi olan Sulak, bir gün bu branşı bırakması gerekirse, eğitimin önemli olduğunu düşünüp okulunu da tamamlamaya çalışıyor.

Bodrum ilçesinde Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Sandalye 100. Yıl Tenis Turnuvası'nın çift kadınlar kategorisinde birincilik elde eden Sulak, AA muhabirine, 2010'dan bu yana tenis oynadığını söyledi.

Sulak, tekrar yürüme şansı olmadığını fark ettikten sonra sadece elindekinin değerini bilip daha kötü olmamak için var olan sağlık durumunu korumaya çalıştığını belirterek, haftanın 2-3 günü de fizik tedaviye devam ettiğini dile getirdi.

- "Yine ülkemi başarıyla temsil etmeyi gönülden istiyorum"

Tenisin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan başarılı sporcu, 2020'de salgın döneminde spora ara verdiğini, daha sonrasında bebeğinin olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 2 yıl aradan sonra tekrar geri döndüğünü ifade eden Sulak, "Klasman turnuvaları, Türkiye şampiyonları gibi ülkemizde gerçekleştirilen turnuvalara katılım sağladım. Sponsor bulamadığımız için şu anda yurt dışı biraz uzak görünüyor. Eğer sponsorluk bulursak, yurt dışında yine ülkemi başarıyla temsil etmeyi gönülden istiyorum." açıklamasında bulundu.

"Bu spor; çoğu engelli arkadaşım evinden dışarı çıkamazken benim yurt dışında ülkemi temsil etmeme, kimsenin yardımına ihtiyacım olmadan bağımsız şekilde sandalyemi sürüp İstanbul şartlarında çok güçlü şekilde hayatımı devam ettirmeme olanak sağladı." diyen Sulak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer bacaklarımı kullanamıyorsam, güçlü kollara ihtiyacım var. O nedenle spor hayatımda çok önemli bir faktör oldu. En büyük hedeflerimden birisi, hiçbir spor yapmayan engelli çocukları spora yönlendirerek onların hayatına anlam katmak. Onun için mücadeleme devam ediyorum. Sporun bir şekilde engellilerin hayatını değiştirecek bir olgu olduğunu biliyorum. Onun için de hep hayatımın içinde. Diğer engelli arkadaşlarımı gördüğümde, güçlü karakterlerinden dolayı mutlu oluyorum."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim