• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Op. Dr. Korkmaz: “Vajinal Laparoskopi İle Kesi Olmadan İyileşmek Mümkün”

Op. Dr. Korkmaz: “Vajinal Laparoskopi İle Kesi Olmadan İyileşmek Mümkün”
Op. Dr. Ümit Korkmaz, vNOTES yönteminin vajinal ve laparoskopi yöntemlerinin birleştirildiği güncel cerrahi yöntemlerden biri olduğunu belirterek, "bu yöntemde...

Op. Dr. Ümit Korkmaz, vNOTES yönteminin vajinal ve laparoskopi yöntemlerinin birleştirildiği güncel cerrahi yöntemlerden biri olduğunu belirterek, "bu yöntemde karından kesi uygulanmaksızın vajinadan laparoskopi yaparak jinekolojik ameliyatlar gerçekleştirilir. Rahim ağzından yaklaşık 3 cm'lik bir kesi yapılır ve özel bir giriş cihazı yardımıyla standart laparoskopi aletleri kullanılarak ameliyatlar gerçekleştirilir" dedi.

Medical Park Adana Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ümit Korkmaz, Vajinal Laparoskopi olarak da adlandırılan vNOTES'un laparoskopiye ve açık cerrahi yöntemlere kıyasla avantajlarından bahsetti.

"Karın bölgesinde hiçbir iz olmaz"

vNOTES yönteminin laparoskopiye kıyasla daha iyi kozmetik sonuçlar sunabildiğine değinen Op. Dr. Ümit Korkmaz, şu bilgileri paylaştı:

"Hastalar çok daha az ağrı duyar ve hatta birçoğu ameliyattan sonra ağrı kesici bile gerektirmez. Günlük yaşamlarına çok daha kısa sürede geri dönebilirler. Hastaların ameliyat sonrası memnuniyet oranları çok daha yüksektir. Karın bölgesinde hiçbir iz yoktur, estetik açıdan daha iyi sonuçlar sunmaktadır."

vNOTES yöntemi ile birçok ameliyat mümkün

vNOTES yöntemi ile yapılabilecek ameliyatlardan bahseden Korkmaz, "Rahim alma (Histerektomi), rahim sarkması (Yüksek Uterosakral Süspansiyon), tüp alma, tüp bağlama, tüplerin açık olup olmadığının değerlendirilmesi (Kromopertübasyon), dış gebelik ameliyatı (ektopik gebelik),yumurtalık kisti (over kisti), dermoid kisti, tanısal (diagnostik) ameliyatları vNOTES yöntemi ile yapılabilir" diye konuştu.

Op. Dr. Ümit Korkmaz, kozmetik sebeplerle karnında kesi izi istemeyen kadınlar, ameliyat sonrası ağrıya dayanamayanlar, ameliyat sonrasında istirahat ve nekahet dönemi için uzun süreye sahip olamayan kadınlar için Vnotes yönteminin uygulanabileceğini belirtti.

İlk tercih edilen yöntem olmaya doğru evriliyor

vNOTES yönteminin günümüzde jinekolojik ameliyatlarda ilk tercih edilen cerrahi yöntem olmaya doğru evrildiğini vurgulayan Op. Dr. Korkmaz, "vNOTES cerrahisi, karından delikler açılarak yapılan laparoskopi yerine; vajen yolundan özel bir alet kullanarak ve karından hiçbir kesi yapmadan yapılan laparoskopi olarak özetlenebilir. Daha az ağrı, daha hızlı toparlanma, erken taburculuk ve izsiz özelliği ile iyi bir kozmetik sonuç sunar" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 679 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim