• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Rahim Zarı Kalınlaşmasından Liv Hospital Gaziantep’te Kurtuldu

Rahim Zarı Kalınlaşmasından Liv Hospital Gaziantep’te Kurtuldu
Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç, Liv Hospital Gaziantep'te yapılan ameliyatla sağlığına...

Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç, Liv Hospital Gaziantep'te yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Geçirilmiş meme kanseri öyküsü olan 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç'e yıllar önce rahim zarı kalınlaşması teşhisi konuldu. Kanserle ilgili kaygıları ve ağrıları artınca Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'ne başvuran Soydinç'e, yapılan muayene ve tetiklerde rahim, yumurtalık ve bağırsakları arasında yapışıklıklar tespit edildi. Hasta, acil ameliyata alınarak sağlığına kavuştu.

"Hastamız ameliyattan 24 saat geçmeden sağlıkla taburcu oldu"

Süreç hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Talha Tiryaki, hastanın şiddetli kasık ve karın ağrısı ile geldiğini belirterek, rahim yumurtalık ve bağırsakları arasında yapışıklıklar tespit ettiklerini söyledi. Op. Dr. Tiryaki, "Soydinç'in hem rahim ve yumurtalık kanseri riskini ortadan kaldırmak hem de ağrılarını sonlandırmak için ameliyatını planladık. Laparoskopik (kapalı cerrahi) teknikle rahim ve yumurtalıklarını aldık, karın içi organları arasındaki tüm yapışıklıkları açarak ameliyatımızı başarılı bir şekilde sonlandırdık. Hastamız ameliyattan 24 saat geçmeden sağlıkla taburcu oldu" şeklinde konuştu.

"Ciltte geniş ameliyat izi olmaz"

Jinekolojik operasyonların tamamına yakınında kapalı tekniği tercih ettiklerini dile getiren Op. Dr. Talha Tiryaki, "Operasyonlar geniş kesi yapılmadan (karın açılmadan) gerçekleştirilmektedir. Ciltte geniş ameliyat izi olmaz. Göbek içinden ve karından açılan yarım santimetrelik 2 küçük delikten bütün işlemler yapılmaktadır. Ciltte estetik açıdan rahatsız eden iz bırakmaz. Laparoskopi ameliyatları mikro-cerrahi prensipleriyle yapıldığından, karın içerisinde ve ameliyat alanlarında minimal hasar meydana gelmekte ve iyileşme daha kolay ve çabuk olmaktadır. Laparoskopi sonrası karın içerisinde operasyona bağlı yapışıklıklar daha az olmaktadır. Karın içinde gözlenmesi en zor bölgeler laparoskopi yöntemiyle rahatlıkla görülebildiğinden tedavi imkânı ve başarısı artmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanın ağrı şikâyeti daha az olduğundan hastanın genel durumu daha iyi olmaktadır. Laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanede kalış süresi daha kısadır" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim