• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 27 °C

Rota İshallerine Karşı Uyarı

Rota İshallerine Karşı Uyarı
Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uz. Dr. Zekeriya Büyükdereli, "Rota ishalinden aşı ile korunmanın mümkün olduğunu tüm...

Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uz. Dr. Zekeriya Büyükdereli, "Rota ishalinden aşı ile korunmanın mümkün olduğunu tüm hastalarımıza hatırlatmak isterim" dedi.

Dr. Büyükdereli, son yıllarda etkili özellikle çocuklarda etkili olan rota ishali hastalığı ile ilgili konuştu. Hastalığa kapılan bireylerin bir hafta gibi hastanede tedaviye alındığını ifade eden Dr. Büyükdereli, "Kış mevsiminin gelişiyle beraber çeşitli hastalıklarda artış bulunuyor. Özellikle ülkenin güneyi ve bizim bulunduğumuz bölgelerde. Rota ishalleri sık ve çoklukta hastalarımızı oldukça yoğun üzmektedir. Bir hafta gibi yatışla sonuçlanan ishallere neden olmaktadır. Rota ishalinden aşı ile korunmanın mümkün olduğunu tüm hastalarımıza hatırlatmak isterim" dedi.

Rota ishalinin aşıları hakkında da bilgiler veren Dr. Büyükdereli, "İki tip aşısı var bu hastalığın birisi iki ve dördüncü ayda. Diğeri iki dört ve altıncı aylarda yapılmaktadır. İlk doz ikinci ayda yapılmak kaydıyla herhangi bir yan etki beklenmemektedir. Rota aşısı insan konforunu ve hayatını kaliteleştirir ve konforu artırır. Hastanede yatan hastalarımız bilir bu ara oldukça sık hasta yatırdık ve başından geçenler bilir lütfen rota ishalinin sıkıntılı oldukça yorucu ve üzüntülü bir durum olduğunu yaşamayan arkadaşlarına anlatsınlar" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 522 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim