• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık Bakanı Akdağ: Türkiye'de 1,5 yılda 7 bin hastayı helikopterle hastaneye sevk ettik

Sağlık Bakanı Akdağ: Türkiye'de 1,5 yılda 7 bin hastayı helikopterle hastaneye sevk ettik
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son 1,5 yıl içerisinde 7 bin kişiyi hava ambulansı taşıyarak, hastanelere yetiştirdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son 1,5 yıl içerisinde 7 bin kişiyi hava ambulansı taşıyarak, hastanelere yetiştirdiklerini söyledi. Bakan Akdağ, hava ambulansı içinde bugüne kadar kendisini 30 civarında kişinin aradığını, o arayanları da yetkililere bildirdiğini aktardı.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde 20-24 Ekim tarihleri arasında Sağlık Yönetimi ve Eğitim Derneği'nin (SAYED) düzenlediği 3. Ulusal Sağlık Kurultayı Maritim Pine Beach Resort Otel'de devam ediyor. Kurultayın üçüncü gününe Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, SAYED Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurultay Başkanı Prof. Dr. Metin Doğan ve kurultaya katılan sağlık çalışanları katıldı.

Kurultaya konuşmacı olarak katılan Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin sağlık alanında büyük bir dönüşüm reformu gerçekleştirdiğini ifade etti. Sağlık alanında ülkede bir çağı kapattıklarını ve yeni bir çağı açtıklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Türkiye'de 10 sene önce özel hastane kavramı yoktu. Hastalar çok büyük sıkıntılar yaşıyordu. İlaç konusunda ülkemiz nerelere geldi." dedi.

Kamu hastanelerinin 10 yıl öncesini "Perişan ve sefildi" diye ifade eden Bakan Akdağ, insanların gece yarılarında gelip hastane kuyruğuna girdiğini, doktorların hastaların yüzüne bile bakmadığını ifade etti. Akdağ, ilçelerde yaşayan hastaların sıkıntılarını ise şöyle anlattı: "İlçede yaşayan hasta merkezdeki hastaneye gelebilmesi için ilçede bulunan ambulansa mazot parası koyması gerekiyordu ki ancak öyle merkezdeki hastaneye gelebilme imkânı olsun."

Konuşmasında kendi başına gelen sağlık anılarını anlatan Recep Akdağ, son 1,5 yıl içerisinde acil vakalarda 7 bin hastanın hava ambulansı ile hastanelere yetiştirildiğini açıkladı. Kendisine hava ambulansı talebi de geldiğini belirten Akdağ, "Bana gelen telefon sayısı 40 geçmez. Bana telefon gelmişse ben genel müdürü her seferinde aramışımdır. Sistemde bir arıza mı var beni neden arıyorlar? Diye sormuşumdur. Hava ambulansı kalkması için bakanın aranması gerekmiyor. Eğer 7 bin vakanın içinde 35 vaka bile bana ulaşma ihtiyacı duymuşsa sistemde bir sorun mu var diye sorgulanmalıdır." diye konuştu. Akdağ, kendisine telefon açan hastaların ya hava koşulları iyi olmadığında aradığını ya da o sırada ambulansla başka yolcu taşındığı için arandığını hatırlattı.

"SAĞLIK KONUSUNDA TÜRKİYE'DE DEVRİM OLDU"

Türkiye'de 2003 yılında hastaların hastanelerden memnuniyet oranının yüzde 35 oranında olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, 2010 yılında bu rakamın yüzde 65'ler civarında olduğunu söyledi. Hedeflerini de yüzde 70'li rakamlara taşımak olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, "Türkiye'de sağlık konusunda bir devrim oldu. Ülkede anne ölümleri 12 sene önce yapılan araştırmada 100 binde 70 olarak hesaplanmıştı. 2010 yılında bu rakamın 15 civarında. Bu yıl bu rakamı 16 olarak kabul edemem. Bebek ölümleri de binde 40'lardan binde 10'lara indi." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'den kızamık hastalığını tamamen kovduklarını kaydeden Bakan Akdağ, ülkede kötü örneklerinde olduğunu şişmanlayan bir toplum haline doğru gidildiğini bu konuyla ilgilide önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacaklarını hatırlattı.  

haberaktuel.com

Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim