• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Standart Kadro Yönergesi

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Standart Kadro Yönergesi
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından "Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Standart Kadro Yönergesi" yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından "Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Standart Kadro Yönergesi" yayınlandı.

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

 

23 MAYIS 2012

 

Sayı: B.10.0.YHG.0.00.00.00/010/5317

Konu: Standart Kadro Yönergesi

 

 

Bakanlığımız Taşra Teşkilatı Birimlerinde çalıştırılacak personelin birimler bazında unvanlar itibariyle kadro standartları ile taşra teşkilatında kurulacak şube müdürlüklerinin birim adlarının ve görev tanımlarının belirlenmesi amacıyla hazırlanan "Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları Yönergesi", Bakanlık Makamının 23/05/2012 tarihli ve 5314 sayılı onayı ile uygun görülmüş olup Bakanlığımız ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün web sayfasında yayınlanmıştır.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Uzm.Dr. Güven BEKTEMUR

Bakan a.

Genel Müdür V.

 

 

Ek: Bakanlık Makam Onayı

 

DAĞITIM:

Gereği           :

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI KADRO STANDARTLARI
YÖNERGESİ

Amaç

Madde 1- Bu Yönerge; Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılacak personelin unvanlar itibariyle kadro standartları, kadroların kullanımı ile bu birimlerde kurulacak şube müdürlüklerinin birim adlarının ve görev tanımlarının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Kapsam

Madde 2- Bu Yönerge, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri birimleri personeli ile şube müdürlüklerini kapsar.

Dayanak

Madde 3- Bu Yönerge; 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı İdari ve Hizmet Birimleri Kadro Standartları Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- Bu Yönergede geçen;

a)  Bakan: Sağlık Bakanını,

b) Bakanlık: Sağlık Bakanlığını,

c) İdari Birim: İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğünü,

ç) Hizmet Birimi: Acil sağlık hizmetlerini sunan birimleri,

d)  Kadro Standartı: İl Sağlık Müdürlüğü. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri birimlerinde unvan itibariyle çalıştırılabilecek azami personel sayısını,

ifade eder.

Şube Müdürlükleri

Madde 5- Bakanlık taşra teşkilatı il ve ilçe müdürlüklerinde kurulacak şube müdürlüklerinin birim adları ile bunların görev tanımları EK I İL VE İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ BİRİM ADLARI VE GÖREV TANIMLARI cetvelinde gösterilmiştir.

Kadro Standartları

Madde 6- Bakanlık taşra teşkilatı kadro standartları, EK II KADRO STANDARTLARI cetvelinde idari birimler ve hizmet birimleri itibariyle gösterilmiştir. İdari birimler ile hizmet birimlerine standart üstü veya belirlenen unvanlar dışında atama yapılamaz.

Kadro Standardı ve Şube Müdürlüklerinin Tespit Esasları

Madde 7- İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin kadro standartları; hizmet sunulan nüfus, Bakanlık, üniversite ve özel sağlık tesisi sayısı, sunulması planlanan hizmetler ile diğer objektif ölçütler dikkate alınarak belirlenmiştir.


İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi ile Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarının kadro standartları; sunulması planlanan hizmetler, hizmet alanının coğrafi büyüklüğü, hizmet sunulan nüfus ile diğer objektif ölçütler dikkate alınarak belirlenmiştir.

İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde kurulacak birimler şube müdürlükleri bazında Bakanlık, üniversite ve özel sağlık tesisi sayısı, sunulması planlanan hizmetler, nüfus yo­ğunluğu kriterleri dikkate alınarak belirlenmiştir.

Kadrolar

Madde 8- Bu Yönerge kapsamında kadroların temini, dağılımı ve diğer kadro işlemleri, 190 sayılı KHK ve diğer genel hükümlere göre Bakanlık Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilir.

Kadro fazlası personel

Madde 9- İdari birimler ile hizmet birimlerinde; bu Yönerge ile belirlenen standartların üstünde veya belirlenen unvanlar dışında çalışan personele ait kadrolar korunur ve bunların herhangi bir nedenle boşalması halinde yerlerine atama yapılmaz.

Yürürlük

Madde 10- Bu Yönerge yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 11- Bu Yönerge hükümlerini Bakan yürütür.

 

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Standart Kadro Yönergesi ve ekleri için tıklayınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 38608 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim