• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan Etlik personeliyle ilgili basın açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan Etlik personeliyle ilgili basın açıklaması
Sağlık Bakanlığı tarafından, Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve personelinin durumu ile ilgili basında yer alan haberler üzerine basın açıklaması yayınlanmıştır.
Sağlık Bakanlığı'nın basın açıklaması;
 
Son günlerde bazı basın yayın organlarında Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve personelinin durumu ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
 
Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında, toplam 3.566 yatak kapasiteli Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusu yapılması planlanmış ve mevcut arazide bulunan Etlik İhtisas Hastanesi ve semt polikliniğinin taşınmasına ilişkin çalışmalara başlanmıştır.
 
Bu çerçevede il genelinde mevcut hastaneler ve başhekimleri ile gerekli görüşmeler yapılmış, hizmetin aksamadan devam edebilmesi için kliniklerin taşınacağı hastanelere hekimlerimizle birlikte karar verilmiş, bu noktada sendika ve Ankara Tabip Odası temsilcilerinin görüş ve önerileri de dikkate alınmıştır.
 
Etlik İhtisas EAH çalışan personelin geçici görevlendirme ile çalışmak istedikleri yerler için tercih yapmaları istenmiş ve tercihleri doğrultusunda görevlendirmeleri yapılmıştır. Hiçbir personele ücretli izin verilmemiş sadece senelik izinlerini kullanmak isteyenlerin izinleri onaylanmıştır. Haberlerde iddia edildiği gibi hekimlerimizin işsiz kalması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.
 
Etlik İhtisas Hastanesinin Kamu Özel Ortaklığına devrini sağlayabilmek amacı ile belirlenen hastanelere klinikler taşınmıştır. İlgili hastanelerin başhekimlikleri ve idari sorumlularının mutabakatı ile taşınılacak kliniklerde ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme ve diğer malzemelerin bu hastanelere gönderilmesi sağlanmıştır. Artan malzemeler ise Bakanlığımıza bağlı hastanelerinin ihtiyaçları doğrultusunda dağıtılmıştır. Sağlık Bakanlığı Hastaneleri dışında hiçbir hastaneye (üniversite hastaneleri de dâhil olmak üzere) malzeme devri yapılmamıştır. Hastanelere dağıtımı yapılan malzemeler ile ilgili tutanak ve resmi belgeler Bakanlığımız kayıtlarında mevcuttur.
Bu sebeple hastaneden çıkan tıbbi malzemelerin ziyan edildiği ya da diğer hastaneler tarafından kapışıldığı iddiası doğru değildir.
 
Etlik İhtisas EAH kapatılmadan önce her türlü imkân kullanılarak bölgedeki vatandaşlara gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca acil hizmetleri son ana kadar düzenli olarak verilmiştir. Acil sağlık hizmetlerinin verilmesi amacıyla hastane binası yanında 112 birimi kurulmuştur.
 
Tüm bu işlemler yürütülürken Bakanlığımız kamu zararı ve personel mağduriyeti olmaması için azami gayret sarf etmiştir.
 
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.
Bu haber toplam 3854 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim