• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık çalışanları, "Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla Gazze'de hayatını kaybeden çocuklara dikkati çekti

Sağlık çalışanları, "Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla Gazze'de hayatını kaybeden çocuklara dikkati çekti
Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesindeki sağlık çalışanları, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocuklara dikkati çekmek için basın açıklaması yaptı.

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, basın açıklamasını Filistin'in özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri olan "Hanzala" gibi sırtı dönük dinledi.

Hastanenin başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, İsrail aleyhine sloganlar attı, "Hanzala özgür olacak, Hanzala yüzünü dönecek" ve "Çocuklara gülmek, Kudüs'e özgürlük yakışır" yazılı dövizler taşıdı.

SBÜ Doktor Öğretim Üyesi Çağrı Emin Şahin'in basın açıklamasını, gruptakiler, Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin çizdiği, Filistin'in özgürlük mücadelesinin sembollerinden sırtı dönük "Hanzala" karakteri gibi sırtlarını dönerek dinledi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından açıklama yapan Şahin, İsrail'in sivilleri hedef aldığı saldırılarda, binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in hastanelere, hasta ve sağlık çalışanlarına yönelik işlediği suçların insanlık adına büyük bir üzüntü ve utanç sebebi olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Dün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ydü. Tam bu günde İsrail'in uyguladığı insanlık dışı ambargo sebebiyle Gazze'ye yakıt ve elektrik tedariki kesilmiş ve hastaneler hizmet veremez duruma gelmiştir. Bu durumdan en çok etkilenenlerin başında prematüre bebekler gelmektedir. Elektrik kesintisi sebebiyle yenidoğan yoğun bakım servisindeki bebekler, kuvözlerden çıkarılmak zorunda kalınmış ve onlarca bebek bu sebepten hayatını kaybetmiştir. Şu an 130 prematüre bebek aynı sebepten ölüm riskiyle karşı karşıyadır."

- "Gazze'de kuvözler bebeklere mezar oluyor"

Gazze'deki meslektaşlarının, bir hayatı daha kurtarabilmek için bombalar altında tüm gücüyle çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Şahin, güncel olmayan verilere göre en az 300 sağlık çalışanının İsrail'in barbar saldırılarında yaşamını yitirdiğini ifade etti.

İsrail'in saldırılarıyla Gazze'de sadece bebeklerin değil insanlığın da öldüğünü dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bizler hekim ve hekim adayları, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanları olarak işgalci İsrail'in, Gazze'de bulunan hastaneleri, hastaları, bebekleri, çocukları, yaralıları, sağlık çalışanlarını ve tüm sivilleri hedef alan barbar saldırılarını lanetliyoruz. Başta vicdan sahibi tüm insanlara, bu soykırıma karşı eliyle, diliyle ve kalbiyle karşı olmaya yönelik çağrıda bulunuyoruz. Bugün Gazze'de kuvözler bebeklere mezar oluyor.

Türkiye'deki hekim ve sağlık çalışanları olarak, Gazze'deki kahraman meslektaşlarımızı, tüm dünya kendilerini yalnız bırakmasına rağmen, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla çocuğuyla, direnişe devam eden Gazze halkını ve onurlu mücadelelerini selamlıyoruz. Tüm kalbimizle her daim yanlarında olduğumuzu, göstermiş oldukları sebata karşılık hayranlık ve bir o kadar da mahcubiyet içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Buna mukabil barbar İsrail işgalinin her adımının büyük bir tiksintiyle karşısında olduğumuzu ve her daim olacağımızı buradan haykırıyoruz."

Şahin'in yaptığı basın açıklaması, Arapça ve İngilizce de okundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim