• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Çalışanlarının Sorun ve Talepleri TBMM’de

Sağlık Çalışanlarının Sorun ve Talepleri TBMM’de
Türk Sağlık-Sen, Bütçe görüşmeleri sürecinde Sağlık Çalışanlarının Döner Sermayelerinin Emekliliğe Yansıması, sabit ek ödemelerden vergi kesilmemesi ve Kamu hastane Birlikleri ile ilgili sorun ve taleplerini ...

Türk Sağlık-Sen, Bütçe görüşmeleri sürecinde Sağlık Çalışanlarının Döner Sermayelerinin Emekliliğe Yansıması, sabit ek ödemelerden vergi kesilmemesi ve Kamu hastane Birlikleri ile ilgili sorun ve taleplerini TBMM'de Siyasi Partilere iletti.

Genel Başkanımız Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcılarımız, Abdurrahman Uysal, İsmail Türk ve Leyla Polat ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ı ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile görüşüldü. Yapılan görüşmede Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'da yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Önder Kahveci yapılan görüşmelerde;
Döner sermayelerin emekliliğe, yansıtılması,
Döner sermayelerden gelir vergisi alınmaması,
Döner sermayelerdeki adaletsizliklerin giderilmesi ve
Kamu Hastane Birlikleri ile ortaya çıkan çalışan mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik düzenleme yapılmasını talep etti.

Genel Başkanımız Önder Kahveci döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının emeklilikte geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekti. Kamuda hiçbir kurumda ek ödemelerden gelir vergisi alınmazken, sağlık çalışanlarının gelir vergisi alınmasının büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çekti. Genel Başkanımız ayrıca araştırmacı kadrolarına atananların mali ve özlük haklarındaki kayıplarında telafi edilmesi gerektiğini iletti. Bu sorunların çözümü için bir an önce yasal düzenleme yapılmasını talep etti.


Adalet ve Kalkınma Partisi Görüşmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili kapsayıcı bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Türk Sağlık-Sen'in bu konudaki önerisinin güzel bir öneri olduğunu ifade etti. Bu konuda çalışma yapılabileceğini belirtti. Sağlık çalışanlarının uğradığı vergi haksızlığı ile ilgilide bir çalışmanın yapılması gerektiğini kamudaki bu ayrımcılığa dikkat çekerek çözüm talep edileceğini belirtti. Ünüvar ayrıca araştırmacı kadrolarına atananların mağduriyetleri hakkında Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğini söyledi


Cumhuriyet Halk Partisi Görüşmesi


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan sağlık çalışanlarının sorunlarına vakıf olduklarını kaydederek bu konuda yasa teklifi hazırlayabileceklerini ve sorunları gündeme getirecekleri kaydetti.


Milliyetçi Hareket Partisi Görüşmesi
Milliyetçi Hareket Partisi'nden Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'da bu sorunların çok önemli olduğunu belirterek, çalışırken belli bir ücret aldıktan sonra emekli olunca ücretlerin çok düşmesi nedeniyle perişan olmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bunun düzeltilmesi için çalışacaklarını kaydetti.
 

Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim