• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Sağlık en büyük hediye

Sağlık en büyük hediye
Her yılbaşı yeni bir başlangıç için fırsat. Sağlıklı, mutlu bir ömür için yeni bir sayfa açılıyor. En değerli hazinemiz olan ruh ve beden sağlığımızı korumak için bugün karar gününüz.

Yeni yıl yeni başlangıçlara gebe. Hayatımızın en değerli anlarında aldığımız kararlar yaşamımızdaki birçok sorunun da engellemesini sağlayabilir. Bugün pek çok hastalığın temelinde yanlış beslenme var. Hayatınıza zarar verecek, hayat kalitenizi düşüren ya da düşürme riski taşıyan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yeni bir döneme başlangıç yapmaya ne dersiniz? Bugüne kadar aklınızda karmaşa yaratan beslenme bilginizi sınayın ve kendinize yeni kararlar alın. İşte size yardımcı olacak 5 maddelik yeni beslenme önerileri...

Yiyeceklerinizin tadını çıkarın ama az yemeği unutmayın: En doğru beslenme kuralı kesinlikle besinlere karşı ön yargılı olmamak ve mevsime uygun yiyecekleri taze, uygun pişirme kuralları ile lezzetinde yemeğe özen göstermek.

Büyük boyutlu mutfak araç ve gereçlerinden kaçının: Belki bu yeni yılda kilo kontrolü için yapacağınız en iyi kararlardan biri de mutfak araç ve gereçlerinizi kontrol edip daha küçük boyutluları ile değiştirmek olabilir. Servis tabaklarınızı küçültebilir, büyük salata kaseleri alabilir, küçük kaşık ve bardak kullanabilirsiniz.

Her gün yediğiniz sebze ve meyveyi kontrol etmek için buzdolabınıza yiyecek kaydı koyun: Buzdolabınıza bir kağıdı magnetle yapıştırın. Her gün yediğiniz sebze veya meyveyi çizerek kaç porsiyon yediğinize bakın. Günde en az 2 tabak salata veya sebze yemeği ve 2 meyve yemelisiniz.

Bazı besinlere öncelik verin: Çorba tarifleri geliştirin. Her yemekten önce 1 büyük kase kuru baklagil, sebze veya yoğurt çorbaları için.

Diyette doymuş yağlara veda edin: Mutfaklarınıza değişik bitki temelli bitkisel özlü sıvı yağlar alın. Tabii beslenmede çeşitlilik kuralını ve az kullanmak şartını da unutmayın. Böylece salatalara zeytinyağı, yemeklere ayçiçeği yağı, peynirleriniz üzerine, soya yağı ekleyin.

Selahattin DÖNMEZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4208 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim