• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Seks kişiliğiniz hangisi?

Seks kişiliğiniz hangisi?
Seks kişiliğiniz sizi ne kadar iyi yansıtıyorsa cinsel uyumu ve doygun bir seks yaşamını yakalamanız da o kadar kolay.

Karakterlerimiz, çocuk yaştan başlayarak hayat boyunca şekilleniyor. Karakterinizin sevdiğiniz ve sevmediğiniz yanlarını değiştirmek nasıl ki sizin elinizde ise, seks kişiliğinizin sizi yansıtmasını ve aynı oranda uyumlu olmasını sağlamak da sizin elinizde. Her ilişkinin en temel kuralı kişinin kendini tanımasından geçer. Kendiniz üzerine kafa yormaz, her şeyin suçunu başkalarına atarsanız ve değişmeye çalışmazsanız yaşınız kaç olursa olsun olgunlaşmanız mümkün olamaz. Cosmopolitan'ın haberine göre, seksteki karakterinizi kendi kimliğinizin dışında tutmak da oldukça yanlış bir tutum olacaktır. Seks karakteriniz ile gündelik hayattaki sosyal karakteriniz birbirinden tamamen farklı olabilir, yine de bu içinizde bir uyum olmadığı anlamına gelmez. Önemli olan nokta bu farkın ayırdına varmak ve bunun size iyi gelip gelmediğini anlayabilmek...

Seks Karakteri 1
Seks Karakterinin Önemi
Hayat boyu seks kişiliğiniz, yaşadığınız deneyimlerin etkisi ile değişimden geçebilir. Aşağıda kabaca belirlemiş olduğumuz karakter yapılarından birine kendinizi yakın hissederken, ilerleyen yıllarda ya da geçmişte bir başka karaktere daha uygun olduğunuzu tespit edebilirsiniz. Bu karakterlerin hepsi aynı anda da içimizde mevcut olabilir. Ayrıca buraya sığdıramadığımız pek çok seks karakteri de söz konusu. Neredeyse her insan ayrı bir seks karakterine sahiptir diyebiliriz. Bu özellik; kişinin geçmişinden yani kişisel tarihinden bağımsız olamayacağına göre, sonsuz çeşitlilikte seks karakterinin varlığından söz edilebilir. Biz en sık rastlanan ana durumlardan ve ana hatalardan söz etmek istedik. Önemli olan nokta, seks hayatınızda bir sorun varsa, bu sorunun kaynaklarından birinin kendinizi, isteklerinizi iyi tanımlayamamak ve kendinizi olduğunuzdan farklı biri olarak göstermeye çalışmak olabileceğini de hesaba katmanız... Seks karakterinizin oturması erkek seçiminde de özelliklerinizle uyumlu bir erkeğe yönelmenizi ve olası uyumsuzluklar nedeniyle yaşayacağınız sorunları bertaraf etmenizi sağlayacaktır.

Seks Karakteri 2
İlk Kötü Cinsel Deneyime Saplanan Karakter
İlk cinsel deneyimde yaşananlar oldukça belirleyicidir. İlk cinsel deneyimi yaşadığınız kişinin deneyimli olup olmaması sizin o anda zevk alma düzeyinizi etkiler. Bu deneyimin etkisi ile sekse bir tür görev ya da bedenin isteği olarak da bakabilirsiniz, seksi keyif veren tutkulu bir paylaşım olarak da algılayabilirsiniz. İlk cinsel deneyim sonrasında sevilen kişinin gerekli özeni göstermemesi ve hatta cinsellik sonrasında hayatınızda yer almaması da seksten sonra erkeğin çekip gidebileceği gibi bir korku doğurabilir. Bu da seksten kaçınmak ile aşırı seks düşkünlüğü ile o ilk erkeğin intikamını almak gibi iki ayrı uçta dengesiz tavırlara sebep olabilir. İlk cinsel deneyimi, şimdiki aklımızla gerçekleştirmemiz mümkün olmayacağı için, kendinizi suçlamak yerine, bu ilk deneyimin yarattığı ve sizde kalıplaşabilecek tavırlardan nasıl kurtulabileceğiniz üzerine düşünmek yarar sağlayabilir. Eğer henüz ilk cinsel deneyim, tam birleşme söz konusu olmadıysa, bunu bir insanın doğum anında yaşayacağı deneyime benzeterek, gerçekten istediğiniz anda, gerçekten istediğiniz kişiyle beraber olmak gibi temel bir kurala sirayet etmeye dikkat edin. İlk cinsel deneyim çok trajik vakalar içeriyorsa yine kendinizi suçlamayın. Yaşadığınız her ne ise sonsuz bir çeşitliliğe sahip seks yaşamının çok küçük ve belki de en kötü tarafını gördünüz. Önünüzde açık bir ufuk var. Bedeninizde sonsuz sayıda hazza yer var. Üstelik bu, her daim yanan ve kim ne yaparsa yapsın ateşini söndüremeyecek kadar size ait bir haz. Bedeninizde bir yerde bir kor var, bunun ilk kötü deneyimlerle bağını kopararak özgürleşin ve korun ateş almasını sağlayarak seksin tadını çıkarın.

Seks Karakteri 3
Boyun Eğen Karakter
Seksin iki kişilik bir etkileşim olduğunu bu noktada unutmamanız lazım. Siz ne kadar deneyimli, ne istediğini bilen bir kadın olursanız olun, karşınızdaki kişi ile birleşince tüm dengeler altüst olabilir.

Onu çok seviyorsunuz ama sizden farklı bir enerjisi ve isteği var. "Belki de doğrusu budur, belki de ben fazla sıkıcıyım, isteksizim" diyerek kendinizi akıntıya bıraktınız. Ona uyum sağlıyorsunuz. Bu sırada yatağınıza yeni pozisyonlar, belki bugüne kadar tabu sandığınız yeni denemeler eklendi. Taraflardan biri daha lider olabilir, bunda bir sakınca yok. Ancak eğer her ilişkinizde bu kimliği edinmeye başlarsanız ve dahası lider kişinin önerileri aslında size zevk vermiyorsa, kendinizi bunu zorlamaya ne gerek var? Unutmamalı ki sekste doğru, yanlış kadar kesin ayrımlar yok. Siz yanlışsınız, o doğru diye bir kesinlik söz konusu olamaz. Sekste köle rolünü oynamak da zevk verebilir. Ancak bunu bir çeşit oyun ve kendi öz iradenizle mi seçiyorsunuz yoksa sırf o böyle istediği ve size başka seçenek kalmadığı için mi bu karakteri edindiniz? Bu soruların cevapları seks kimliğinizi oluşturmanızı sağlayacaktır. Sadece boyun eğen bir kadın karşı taraf için ideal kadınsa, o da bir kadınla değil bir şişme bebekle beraber olmak istiyor olabilir. Bu noktada o da kendi komplekslerini seks hayatına alet ediyor olabilir. Gerçek isteklere ve gerçek kimliğe ulaşmak için iki tarafın sadece kıyafetlerinden değil tüm komplekslerinden, egolarından, acılarından da soyunması gerekir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7854 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim