• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 14 °C

Selülit Nedir? Neden Oluşur?

Selülit Nedir? Neden Oluşur?
Kadınlar için bir kabus olan selülit cildin sıkı ve fit görünmesini önlüyor olmasıyla bir hayli can sıkı durumlar arasında yer alıyor.

Cildin altında düzensiz ve aşırı yağ birikmesi nedeniyle oluşan selülit özellikle kalça, kol ve bacak bölgesinde meydana geliyor. Portakal kabuğu görünümüne benzeyen bir cilt görünümüne sebebiyet veren bu sorun, hormonal faktörlere ya da sadece yaşa bağlı olarak dahi ortaya çıkabiliyor. Hatta kilo almak bile selülitin ortaya çıkması için tek başına yeterli bir neden oluyor.

Selülitin oluşma nedenleri arasında yaşam tarzı da var. Hareketsiz bir yaşam beraberinde cilt altı yağ dokusunda düzensiz artışı da getiriyor. Aynı zamanda sağlıksız beslenmenin de vücutta benzer sorunları doğurduğunu belirtebiliriz. Stres gibi faktörlerin de tetikleyici olabildiği, yapılan klinik çalışmalarda anlaşıldı. Peki, selülitten korunmak mümkün mü?

Düzenli Olarak Krem Kullanın!

Aslında selülit kremi kullanımı bu noktada büyük önem taşıyor. Düzenli olarak kullanıldığında selülit oluşumunu engelleyebilen ya da en azından daha belirsiz bir görünüm almasını sağlayan kremler mevcut. Örneğin Yves Rocher son derece etkili bir krem formüle etmiş. Uzun süreli ve düzenli kullanımda cildin daha sıkı bir form kazandığı gözle görülebiliyor. Aynı zamanda mevcut selülitler üzerinde de etkili olduğu birkaç kullanım sonrasında anlaşılıyor.

Görünümde belirgin bir azalma sağlayan vücut losyonu markanın en çok ilgi gören ürün çeşitleri arasında yer alıyor. Ayrıca bilmeyenler için aktaralım; Yves Rocher markası ürünlerinde bitki özlerinden faydalanıyor ve cilde zararlı olabilecek hiçbir bileşeni kullanmıyor. Bu nedenle dünyanın pek çok ülkesinde ürünleri güvenle kullanılıyor.

Selülit Kremi Nerede Satılıyor?

Selülit için formüle ettiği krem de tüm bu özellikleri taşıyor. Bu arada kremin nemlendirici özelliği de son derece güçlü ve bu nedenle ekstra bir nemlendirici kullanımına gerek olmuyor. Markanın krem çeşitlerini incelemek için mağazasına gitmenize gerek yok. İnternetten online olarak aynı fiyatla sipariş verilebiliyor ve siparişleri kısa zamanda adrese ulaştırman markalar arasında yer alıyor. Yılın çeşitli dönemlerinde indirim kampanyaları da düzenlediği bilgisini aktaralım. Arada bir siteye uğrayarak indirimleri gözden geçirmenizde fayda var.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim