• BIST 9933.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

SGK'lılara Özel Dişcinin Kapısını Açacak Yasa Başbakan'ı Bekliyor

SGK'lılara Özel Dişcinin Kapısını Açacak Yasa Başbakan'ı Bekliyor
Sigortalıya serbest diş hekiminde tedavi olma imkanı sağlayacak çalışmada son aşamaya gelindi. Danıştay'ın diş tedavileri konusunda verdiği kısmi yürütmeyi durdurma kararının ardından sigortalıya da serbest diş hekimliklerinde tedavi imkanına kavuşması'nı

Sigortalıya serbest diş hekiminde tedavi olma imkanı sağlayacak çalışmada son aşamaya gelindi. Danıştay'ın diş tedavileri konusunda verdiği kısmi yürütmeyi durdurma kararının ardından sigortalıya da serbest diş hekimliklerinde tedavi imkanına kavuşması'nın yolu açılmıştı.

Bu kararın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliği'nin "özel sağlık kurum ve kuruluşları ile kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında diş tedavisi yapılmasıyla" ilgili hükümlerini yürürlük ten kaldırarak gerekli çalışmaları başlatmıştı.

Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, SGK ve Türk " Diş Hekimleri Birliği tarafından yapılan ortak çalışmalarda son aşamaya gelindi ancak 302 günlük süreç bir türlü sonuçlanamadı. Gözler yapılacak tüm çalışmalardan sonra "Hizmet alımının başlayacağı" sözünü veren Başbakan'da.
Başbakan Recep Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten randevu talebinde bulunan Türk Diş Hekimleri Birliği, dişçilerin beklentilerini dile getirecek.

Buna göre, ağız ve diş sağlığına yönelik kurumca ödenecek tedavi kalemlerinin belirlenmesi, söz konusu tedavi kalemlerinden hekim başına aylık kota belirlenmesi, sözleşmeli sağlık hizmetleri sunuculannca sağlık hizmeti verilen kişilere yapılacak ağız ve diş sağlığı tedavilerinin ağız içi kamera kullanmak suretiyle elektronik ortama taşınması, elektronik ortamda takibin sağlanması konusunda SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü ile entegrasyon sağlanması konularında karar aşamasına gelindi.

Tüm hazırlıklar tamamlandı SGK ve diş hekimleri arasında imzalanacak sözleşme taslağının hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Murat Atkaya, geriye sadece SGK ve diş hekimleri arasında imzalanacak protokolün kaldığını söyledi. Bunun için de Başbakan'ın kararını beklediklerini söyleyen Atkaya, "Her şey tamam. Konu sadece başbakanın 'Başlayın' demesine bağlı" dedi. Düzenlemenin hayata geçeceği zamana kadar sigortalılar ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin ağız ve diş sağlığı tedavi talepleri, resmi sağlık kurum ve kuruluşlarınca karşılanacak.

Tercuman

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim